Konečná (KSČM): Smogová situace není politický problém

18.11.2013 12:29

Smogová situace je problémem nejen Moravskoslezského kraje a Ostravska, ale celé řady dalších míst v České republice. Vážné zdravotní dopady způsobené překračováním koncentrací polétavého prachu byly v médiích již mnohokrát popsány. Přesto musíme bohužel konstatovat, že hledání řešení a zlepšování špatného stavu ovzduší probíhá velmi pomalu.

Konečná (KSČM): Smogová situace není politický problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Všechny politické reprezentace by si měly uvědomit, že špatné ovzduší není pouze vhodné téma do předvolebních kampaní a kapitola do volebních programů. Je to skutečný problém, který naše spoluobčany trápí. S jeho řešením se můžeme pohnout dopředu pouze v případě, když budou politici postupovat společně a nebudou se o ochranu ovzduší zajímat pouze jako o předmět politického soupeření. Byla bych proto ráda, abychom v nové Poslanecké sněmovně vytvořili platformu spolupracujících poslanců, kteří bez ohledu na politické tričko pomohou prosadit opatření, o kterých již dnes víme, že nám stav ovzduší pomohou zlepšit. Zcela jednoznačně se jedná o dobudování plánovaných obchvatů měst a obcí a také o vytvoření dostatečného finančního zdroje pro ekonomickou motivaci občanů, kteří by chtěli vyměnit zastaralé systémy vytápění za moderní ekologické kotle a kterým to jejich ekonomická situace v současné době neumožňuje. Každý poslanec a každý senátor ví určitě nejlépe, jaký je stav ovzduší v místě jeho bydliště nebo poslaneckého či senátorského obvodu. Jedině společnými silami však můžeme špatný stav ovzduší v našich městech a obcích změnit. Poslanci a senátoři zvolení za KSČM jsou na konkrétní kroky k hledání účinných řešení připraveni. Věřím proto, že v Parlamentu ČR najdeme pro tento nelehký úkol dostatek partnerů, a to napříč celým politickým spektrem.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR (KSČM)

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce