Konvalinka (ANO): Příbram má svou trasu v mobilní hře Skryté příběhy

03.11.2021 10:01

Skryté příběhy je název venkovní mobilní hry, díky které je možné poznat nejen nová zajímavá místa, ale navíc cestovat v čase a udělat každý rodinný výlet neobyčejným dobrodružstvím. Jeden z příběhů je věnován také Příbrami.

Konvalinka (ANO): Příbram má svou trasu v mobilní hře Skryté příběhy
Foto: MÚ Příbram
Popisek: Jan Konvalinka, starosta Příbrami

Venkovní mobilní hry nejsou pro Příbramany žádnou novinkou. Známá je hra Vyšší princip z „dílny“ studentů příbramského gymnázia, která odkazuje na události roku 1942. Nyní se díky projektu Skryté příběhy podíváme dále do historii našeho města, přesněji do roku 1892.  

Anketa

Považujete neočkované za škůdce a nepřátele?

16%
82%
hlasovalo: 19488 lidí

„Venkovní mobilní hry jsou žádaným zpestřením při bádání v historii. Skryté příběhy nás zavedou do roku 1892 na Březové Hory. Jak mnozí jistě tuší, příběh s názvem Marie v plamenech nám přiblíží osudný den, kdy na dole Marie vypukl zničující požár,“ přibližuje informace starosta Jan Konvalinka. 

Příběh Marie v plamenech nás provede městem, kdy nás čeká jedenáct zastavení. Trasa měří 6,7 km a vede z centra Příbrami z Václavského náměstí na náměstí T. G. Masaryka, dále pak Mariánskou ulicí na Březové Hory k Hornickému muzeu. Následně projde přes takzvané Březohorské sídliště ke Kulturnímu domu a pak k areálu Nový rybník. Odtud vede do kopce Svatohorskou alejí na Svatou Horu. 

Hra je určena především dětem od 6 do 13 let. Aplikace je ke stažení na: App Store a Google play pod názvem Skryté příběhy. Více informací najdete na webových stránkách www.skrytepribehy.cz.

Hra vznikla i díky dotaci Středočeského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.