Konvička (BPP): O Obamovi aneb Teď už se to snad smí říkat

01.01.2017 18:47

Na blbnutí spojených západních kaváren po zvolení Donalda Trumpa nejvíc fascinuje, jak si naprosto odmítají přiznat tu skutečně důležitou politiku odcházejícího amerického prezidenta, stejně jako jeho poražené rádo-by-nástupkyně, Hillary Clintonové.

Konvička (BPP): O Obamovi aneb Teď už se to snad smí říkat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

Ona ta agenda mohla vypadat - viděno očima zjemnělého liberála - navýsost líbivě. Práva gayů a duhově nasvícený Bílý dům. Extrémní pozitivní diskriminace ve prospěch menšin. Jaderné odzbrojování. Genderový mainstreaming ve státních institucích obecně a v armádě zvláště. Štěkání po Rusku, které je přece "zlé" (protože nečiní nic z výše uvedeného?) a vývoz demokracie na Blízký východ, což je přece "správná věc", nehledě na následky. Boj s globálním oteplením, co na tom, že vedený naprosto neefektivně. Samé líbivé pózy, navíc prvý z obou dárečků byl prý "černoch" (hm - já viděl polovičního bělocha) a druhá "žena" - což má být taky z nějakého záhadného důvodu správně. 

Realita ... je prostě taková, že oběma na kampaň zásadním způsobem přispěly ty nejhorší theokracie dnešního světa,. od Saudů a Kataru po všelijaké emíry z Emirátů. A politici svým sponzorům bývají zavázáni, ne že ne. Realita je dále taková, že bohatý Emiráťan, Katařan nebo Saúd sice mohou mít v hlavě víc alláha, než zdrávo, ale přesto to jsou především obchodníci - jinak by nebyli bohatí. A bohatý obchodník nebývá blbej. V neposlední řadě - Barrack Hussain Obama, odcházející prezident americký, byl po otci, a tudíž podle islámského práva, muslim - a toto pravidlo islámského práva nepřestane platit členstvím v jakési křesťanské kongregaci, ani navýsost neislámským manželstvím, ve kterém vážený muslim není ten, kdo nosí kalhoty. Příslušnost k islámu zaniká pro muslima jen apostází - veřejným zřeknutím se víry - ideálně následovanou konkrétními kroky proti šíření islámu. Slyšeli jste od Obamy někdy něco na ten způsob, respektive slyšeli jste od nějakého pojašeného radikálního klerika, že muž stojící v čele vlády Velkého Satana je mounafik - odpadlík - který by měl být co nejpřísněji potrestán? Neslyšeli, že? Je to dost zvláštní ve světě, kde je za odpadlíka veřejně označen kdejaký indický spisovatel, pákistánský novinář nebo německo-turecká dívka, následně zavražděná vlastní rodinou.

"Narodil se jako muslim a svoji politikou chrání muslimy" - to nejsou slova nějakého nýmanda z ulice, ale jednoho z představených brněnské islámské obce, pronesená ještě v dobách, kdy byla Pavlína Bitarová islámskou propagandistkou.

Obamův islámský původ není žádným tajemstvím dokonce ani pro ultralevičáky, kterým se v Americe kdo ví proč říká "liberálové". Jediné, co si tahle parta odmítala přiznat - nebo to odmítala veřejně přiznat - byly konsekvence, které z islámského původu, podle islámského práva, vyplývají. Stejně tak není žádným tajemstvím (vyšly o tom knihy, je toho spousta na netu, jsem jen v novoročním rozpoložení líný to hledat), že se Obama obklopil poradci přímo napojenými na Muslimské bratrstvo - tedy světovou džihádistickou internacionálu - a že H. Clintonová, Obamova vytoužená nástupkyně, měla exponentku Bratstva dokonce za pravou ruku, tajemnici. Ano, mluvím o neskutečném, vpravdě byzantském nebo "francouzsko-předrevolučním" vztahu Hillary Clintonové k dámě jménem Huma Abedin (na fotografii s Obamou), saudské občance, dcerušce prominentích islámských učenců - maminka momentálně děkankou(!) na universitě v saudské Džiddě. Když už byl vztah Hilllary a Humy až příliš skandální, provdala se (provdali ji?) za židovského senátora Anthony Weinera, předem odzbrojeného poměrně zábavnými skandály - s oblibou posílal na seznamky fotografie svého přirození. Jen si to domyslete - mladá Saudka, hlásící se k islámu leč naprosto západně oblečená, se léta pohybuje v těsné blízkosti Hillary, provdá se za arcinevěřícího Jahůda a v Saudsku ani nikde jinde s tím jediný klerik nemá nejmenší problém.

A tahle parta "vládla západu".

Jaká byla reálná, myslím ta mezinárodně a historicky důležitá, politika lotra Obamy? 

Především, už od známého Káhirského proslovu odmítal spojení islámu s džihádem běsnícím ve světě. V OSN mluvil o tom, že "budoucnost nesmí patřit těm, kdo znevažují proroka mohameda". A aby nezůstalo jen u slov, tak opakovaně podrážel sekulární režimy na Blízkém východě. Kde mohl, tam proti sekularistům podporoval islámistické radikály (Morsí v Egyptě, tuniská Enhanda, taškařice s "umírněnou opozicí" v Sýrii, podpora Erdogana, atd.). Evropu samozřejmě utvrzoval v přijímání takzvaných uprchlíků, zatímco doma rozjel monstrózní federální programy, díky nimž byly dováženy celé "komunity" těch nejšílenějších barbarů (například Somálců) do dosud "málo barevných" oblastí země. Ovšem i to ostatní, třeba podpora gay-hnutí i tam, kde o to sami gayové nestáli, nebo zvyšování napětí s Ruskem, vedlo v konečném důsledku k jedinému - ke zvyšování napětí uvnitř západních zemí, rozbíjení sociální soudržnosti, případně ke sporům mezi neislámskými zeměmi jako takovými (EU x Rusko). 

V "liberální" částí své agendy byl přinejmenším neúpřímný. Duhově nasvícený Bílý dům je jedna věc - ale nic moc to nestojí. Zato po islámském zmasakrování homoklubu v Orlandu náš miláček neopomenul vykládat, že "věc nemá nic společného s islámem", jako ostatně vždy při podobné příležitosti. Bezbřeze naivní musí být gaové (a lesbičky; a katedrové gender-feministky; o ochránci přírody; a bojovníci proti rasismu), když v té saudské loutce viděli svého člověka. Vůči bezpráví, páchaném na "teplejch" v zemích jeho sponzorů, totiž neztratil jediné slovo. Nikdy. 

Na celém postoji "liberální levice" (takto jim říkají v USA: u nás by se mohlo říct "pravdoláska", nebo sluníčka, nebo hujeři, nebo prostě establišment) ovšem nejvíc fascinuje, jak se chovají po prohraných volbách. Jak, navzdory víc než jajsnému výsledku, absolutně kašlou na pravidla fair-play.

Volební podvody na obrovské škále, mediální podrazy, demonstrace plné výtržností, nátlak na sbor volitelů, aby zcela změnil staleté zvyklosti ... Do toho naprosto nehorázné chování Obamy, který se prakticky na odchodu snaží podělat úplně všechno, jako na běžícím pásu činí citlivá rozhodnutí, přičemž úzus po 200 let byl, že ten poslední měsíc je jen na "dojetí", předání agendy, oslavu vánoc a vyklizení stolů....

Ne, to není Amerika, a západ, jaké jsme v 70. a 80. a ještě 90. létech obdivovali. Ta totiž na fair-play stála, bez férové hry není možná demokracie, ani jakékoli civilizované chování. To, co předvedli a předvádějí američtí levičáci (s Obamou v čele) jsou poměry primitivní africké satrapie, zatím pravda bez mačetových útoků a řezání hlav zajatcům. Jenže za tu "afrikanizaci" poměrů fakt nemůže jeden přihlouplý polo-běloch v kulatém kanclu, a už vůbec ne jedna stárnoucí dáma, zanedbaná manželem a opečovávaná saudskou gazelou. Mohou za to - stejně jako všude ve světě - média, nevládky, univerzity, kulturní jelity.

V USA, stejně jako v EU, stejně jako u nás. 

Takže znovu, a do omrzení: Za odklon od západního politického stylu a faktickou afrikanizaci tuzemské politiky nemůže prezident Zeman, ale kupodivu ani premiér Bohouš. Mnohem víc za ně mohou ti, kdo odmítají přijmout pravidla fair-play. Takže třeba Ivan Gabal, poslankyně Langšláglová, redaktoři Moláček a Moravec, profesor Halík ... pořád stejná jména, do omrzení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…