Konvička: Klaus senior a Robejšek realista - rebelové z minulé dekády?

15.02.2017 8:30

"Valentýnské" (14.2.) akce obou pánů čekala patriotická opozice s napětím. Zimní skepse pomalu končí, blíží se předvolební jaro a kterýkoli z obou intelektových velikánů české politiky mohl odstartovat zajímavé dění. Nestalo se tak.

Konvička: Klaus senior a Robejšek realista - rebelové z minulé dekády?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Martin Konvička v Ostravě

Oba pánové ve svých vystoupeních posunovali hranice možného, vyslovitelného - tak o 5 roků zpátky.

Exprezident V.K. se stále ještě nenaučil říct slovo "islám". Chápu ho. Jenže když zamlčíme největší existující riziko migrační krize, hrozí, že budeme vypadat tak trochu jako - nelidové.

Šéf Realistů PR by zas chtěl "reformovat EU". Fajn, mělo se stát tak před 20 či 10 lety, ne o tom mluvit v čase, kdy se nám část členských zemí - a pohříchu mezi ně patří ta nejvlivnější, Německo - mění v cosi jako africké lumpokracie, ale s evropskou špiclovací technologií a teutonským talentem věnovat se naprostým blbostem... zatímco jiné země už buď zdrhly (Británie), nebo brzy zdrhnou (Francie, dá-li Bůh a prezidentkou se stane Marine Le Pen). 

Prostě "mírný pokrok v mezích zákona" od mužů, kteří mají na daleko víc - a kteří vědí, nevěřím že ne, že by mohli mít na víc, nebýt neustálých obav, "co by na to řekla média", která je stejně ráda nemají a mít nebudou. Škoda. Se stranou stejného jména si kdysi Jaroslav Hašek podnikl spoustu srandy, ale Republiku nám nakonec vydobyli radikálové (Masaryk a spol.), ne opatrní strécové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky