Kortyš (ODS): Omezování železniční dopravy se bude týkat obou dopravců

19.10.2020 10:01

Spoje v kraji omezí České dráhy i Leo Express. Zrušeny budou i dvě jízdy parních vlaků.

Kortyš (ODS): Omezování železniční dopravy se bude týkat obou dopravců
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Michal Kortyš (ODS)

Od pondělí 19. října omezí vlakové spoje kromě národního dopravce České dráhy také společnost Leo Express. V případě Českých drah se jedná o přibližně 11 procent spojů, u Leo Expressu přibližně 19 procent. Jedná se zejména o redukci školních, turistických nebo posilových spojů. Opatření se dotýká také zrušení jízd parních vlaků 28. října a 17. listopadu.

„Je jasné, že v případě omezování železniční dopravy se bude redukce spojů týkat obou dopravců. S oběma jsme v úzkém kontaktu a vše řešíme tak, aby byla co nejméně omezena dopravní obslužnost lidí do zaměstnání. Proto se primárně jedná o školní, turistické či posilové spoje. V případě společnosti Leo Express jsme na redukci o přibližně 19 procent,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš s tím, že kromě redukce vlaků budou upraveny provozní doby pokladen, některé budou na dobu platnosti omezení dokonce uzavřeny.

Opatření se bohužel dotknou také oblíbený jízd historických vlaků z České Třebové do Hanušovic. „V letošním roce jsme kvůli první vlně zahájili provoz parních vlaků až na počátku srpna s tím, že využijeme dvou státních svátků v říjnu a listopadu. Bohužel tyto jízdy jsou nyní také zrušené, a to především kvůli tomu, že při obdobném zájmu, jaký byl v létě, bychom nebyli schopni garantovat potřebnou bezpečnost,“ sdělil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Michal Kortyš

  • ODS
  • E-mail: KortysM@senat.cz, FB @kortysmichal
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů