Koskuba (ČSSD): Modré zóny a předplatné

09.12.2016 14:40

Dopis na náměstka primátora HMP ve věci rozšíření tzv. modrých zón a dostupnost předplatného MHD ze dne 8.12.2016

Koskuba (ČSSD): Modré zóny a předplatné
Foto: Archiv JK
Popisek: Primář a bývalý poslanec Jiří Koskuba

Vážený pane náměstku,

dovolte mi jako poslanci PS PČR za HMP obrátit se tentokrát přímo na Vás s podnětem týkajícím se dopravy v části HMP, kde žiji. Na můj první dopis adresovaný RHMP z října roku 2015 jsem totiž doposud nedostal jakoukoliv odpověď. Jelikož se situace spíše horší, dovolím si ho toliko přiložit. Podstatné je v něm uvedeno. Věřím totiž, že severovýchodní část Prahy si zaslouží stejnou pozornost, jako kupř. Dejvice aj.

Navíc si dovolím připomenout nové problémy, které v naší městské části nastaly po rozšíření tzv. modrých zón. Mimopražští prostě někde zaparkovat musí a po vyčerpání nedostatečných kapacit záchytných parkovišť pochopitelně zaparkují poblíž metra i u nás. Na úkor místních. Obávám se tak, aby brzy celá Praha nebyla jen městem zón. Rovněž moc nechápu, proč alespoň někde nevyužijeme zkušenosti ze zahraničí, kde krátkodobé stání je v jistém čase v určitých lokalitách umožněno díky „modrým parkovacím hodinám“ za oknem vozu. Ale zřejmě tomuto řešení Praha nefandí, neboť s tímto nápadem jsem se už obracel při posledních pražských volbách i na vlastní KVV. Bez reakce. Přitom si stále nemyslím, že by to nebylo „voličsky“ zajímavé téma.

Nu a poslední návrh. Jako Pražan oceňuji snížení a tím větší dostupnost předplatného na MHD. Nicméně jsem poněkud překvapen, že když už Praha jako „seniory“ zvýhodňuje šedesátníky, proč jim není umožněno celoroční předplatné. Většina z nich totiž pracuje a jako lékař Vás mohu ujistit, že vysoká úmrtnost se nejen v tomto věku příliš dle statistik ještě nepředpokládá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…