Kottek (KČ): Restaurace monarchie

26.03.2016 11:45

Při svých setkáních s přáteli i spolupracovníky se často setkávám s dotazem, co jako se má zase obnovovat ta monarchie a proč se to má zase rozdat. Na vysvětlenou jsem vytvořil tento článek.

Kottek (KČ): Restaurace monarchie
Foto: Koruna Česká
Popisek: Koruna Česká

V historii české státnosti pokládáme za jeden z klíčových letopočtů rok 888. Jedná se o dobu smrti prvního z rodu Přemyslovců, předáka Čechů, knížete Bořivoje. Na internetu je jistě celá řada informací jak k tomuto knížeti. tak Přemyslovcům, tak šlechtě jako principu moci. Snažím se jen poukázat na to, že v monarchii náš národ žije přes tisíc let a za tu dobu se přihodila pěkná várka událostí, která Čechy formovala a formuje až do dnešních dnů.  Obnovou monarchie Koruna Česká nemíní návrat do minulosti či snad přímo do "doby temna", jak o ní píše Alois Jirásek. Vychází z předpokladu, že princip apolitické svrchované moci je pro stát a národní stát zvláště jediným možným, budeme li trvat na příležitosti rozvíjet se ve svobodném prostředí. V devíti členských zemích E.U. monarchie, ať už konstituční či parlamerntní fungují, a jedná se veskrze o ty státy, které tvoří v porovnání s ostatními ekonomickou špičku. Nebudeme si nalhávat, že stát není ekonomický útvar.

Katastrofu, jíž lze označit majetkovou diskontinuitu, která se Českem, Moravou a Slezskem jako červená nit (pomněme jen zabavování majetku a konfiskace v letech 1938, 1948) můžeme odčinit jen jen napravením historických křivd. Panovník  a jeho rodina je element, který má ke svému lidu blíže než kdokoli z volených politckých stran. Nevěřme všemu co se píše, naučme se opět chodit opět do knihovny a ověřovat si informace z vícero zdrojů a nebojme se. České korunovační klenoty snad nejsou ve své komoře uklizeny navěky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…