Kovář (ANO): Obnova vodovodního přivaděče si vynutí úplnou uzavírku ulice Kotěrova

02.03.2023 9:15

Kotěrovu ulici čeká významná změna. Od pondělí 6. března zde začnou přípravné a následně i stavební práce spojené s rekonstrukcí zastaralého a stále více poruchového vodovodního přivaděče.

Kovář (ANO): Obnova vodovodního přivaděče si vynutí úplnou uzavírku ulice Kotěrova
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Investorem je společnost Vodovody a kanalizace Zlín, která získala dotaci od Ministerstva zemědělství ČR. Práce na rekonstrukci páteřního vodovodu, jež potrvají až do konce června, si vynutí omezení dopravy i běžného života místních obyvatel. 

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31661 lidí

„Obnova s celkovou uzavírkou je rozdělena na dvě etapy, přičemž každá potrvá v závislosti na místních podmínkách, počasí a nepředvídatelných komplikacích jeden až dva měsíce,“ přibližuje náměstek primátora a radní pro oblast dopravy Václav Kovář.

První etapa stavby potrvá od března do dubna a dotkne se úseku od ulice Lipová po dům č. p. 903 na ulici Kotěrova. Druhá etapa se uskuteční od května do června v úseku od domu č. p. 903 na ulici Kotěrova po ulici A. Randýskové.

V ulici Kotěrova začne platit úplný zákaz vjezdu, zabezpečen bude pouze průjezd vozidel Integrovaného záchranného systému. „Místní obyvatelé proto musí počítat s tím, že po dobu rekonstrukce nebude možné parkovat před domy. Chodců se omezení netýká. Pokud jde o svoz komunálního a BIO odpadu, bude probíhat standardně podle Odpadového kalendáře TS Zlín bez omezení, což zajistí společnost provádějící rekonstrukci,“ upozornil radní Kovář.

Kvůli pracem na ulici Kotěrova dojde rovněž k omezení plynulosti dopravy v přilehlých ulicích A. Randýskové, Topolová, Krátká, Lipová a Vysoká. K Lékařskému domu bude příjezd umožněn od pondělí do pátku bez omezení, motoristé však musejí počítat s problematičtějším parkováním v okolních ulicích.

Jelikož jde o rekonstrukci vodovodního přivaděče, dodávky pitné vody do nemovitostí bude po celou dobu stavebních prací zajišťovat suchovod. Dělníci jej uloží podél vodovodu a přepojí na něj všechny přípojky. K odstávkám na přepojení bude docházet jen na nezbytně nutnou dobu, přičemž občané o nich budou vždy v předstihu informováni. Po opravě vodovodu se potrubí odtlakuje, vydezinfinkuje a odebírat se budou vzorky pro laboratorní rozbor. Všechny domovní přípojky se na nový vodovod přepojí až po získání kladných výsledků.

„V součinnosti se statutárním městem Zlín jsme učinili všechny kroky k tomu, aby rekonstrukce proběhla v co nejkratším možném čase a omezení mělo minimální dopad na občany i podnikatele. Práce budou probíhat pouze v denní době, primárně jen v pracovních dnech s maximální eliminací hluku a prašnosti,“ ujistil za Vodovody a kanalizace Zlín Marek Vachata, technický dozor investora.

Po dokončení stavby čeká ulici Kotěrova rekonstrukce, která zahrne výměnu asfaltu, poškozených silničních obrubníků a také opravu dotčených zpevněných ploch včetně přilehlé zeleně.

Zprávy o aktuálních uzavírkách a omezeních, které souvisejí s opravami komunikací a rekonstrukcemi inženýrských sítí, můžete získat na adrese http://mapa-uzavirek.zlin.eu. Veškeré informace k uzavírkám a omezením se zobrazují po rozkliknutí jednotlivé uzavírky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …