Kovářová (STAN): Nechceme víc kompetencí pro finanční správu, která 'zaklekává'

21.03.2018 20:52

Sněmovna schválila vládní novelu daňového řádu, která měla jen implementovat evropskou směrnici. Novela však šla vysoko nad její rámec a výrazně rozšiřovala pravomoci finanční správy. Ta však nemá naši důvěru poté, co nedávno 'zaklekávala' formou zajišťovacích příkazů na majitele malých firem.

Kovářová (STAN): Nechceme víc kompetencí pro finanční správu, která 'zaklekává'
Foto: Archiv VK
Popisek: Věra Kovářová

Starostové a nezávislí hlasovali proti přijetí toho, co Sněmovně předložila vláda. Směrnice sama o sobě je v pořádku, ale vláda šla nad její rámec a požadovala více kompetencí pro finanční správu.

Finanční správa bohužel ale po všech nedávných kauzách nemá naši důvěru. Především kvůli kauzám se zajišťovacími příkazy, kdy podle slov premiéra v demisi Babiše zaměstnanci finanční správy 'zaklekli' na firmy a zajišťovacími příkazy je zruinovaly. I přesto, že většina takových firem posléze soudní spor s finanční správou vyhrála, firmám to už nepomohlo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice