Kovářová (TOP 09): S podobou služebního zákona nemůžeme být spokojeni

27.06.2014 15:57

Ústavně právní výbor dnes pokračoval v projednávání návrhu služebního zákona, které přerušil tuto středu. Na rozdíl od výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, který předevčírem kvůli neúčasti koaličních poslanců nepřijal závěrečné usnesení, ústavně právní výbor schválení vládní předlohy doporučil.

Kovářová (TOP 09): S podobou služebního zákona nemůžeme být spokojeni
Foto: Archiv VK
Popisek: Věra Kovářová

S podobou návrhu, která míří na plénum Poslanecké sněmovny, určitě nemůžeme být spokojeni, naše nejzávažnější připomínky totiž nebyly vyslyšeny.

Výbor schválil můj pozměňovací návrh, který odstranil znevýhodnění rodičů ve výběrových řízeních na vedoucí úředníky. Mateřská a rodičovská se podle mé úpravy tak nezapočítává do délky praxe, ale prodlužuje se o ni rozhodné období, během něhož musí být praxe splněná. Pokud například byla žena dva roky z posledních čtyř na mateřské a rodičovské, její praxe se nebude zkoumat v posledních 4 letech, ale v posledních 6 letech.

Schválení mého návrhu je ale jen drobnou náplastí. Naopak neúspěšná byla má snaha rozšířit prostupnost mezi samosprávou a státní správou i návrh na vynětí některých úřadů z působnosti služebního zákona.

Za nejproblematičtější skutečnost považuji to, že i po projednání ve výborech návrh počítá se zřízením generálního ředitelství státní služby, podle našeho názoru zcela nedůvodně. Vládní koalice ale v této otázce nepřipouští žádné ústupky.

Věra Kovářová, poslankyně TOP 09 a Starostové

zpravodajka tisku ve výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…