Kovářová (TOP 09): Zlehčovat vlastní odpovědnost není důstojné hlavy státu

21.04.2016 15:59

Je pravdou, že na předpokládaný termín podzimních voleb jsem se pana prezidenta na neformálním setkání se středočeskými poslanci a senátory zeptala já.

Kovářová (TOP 09): Zlehčovat vlastní odpovědnost není důstojné hlavy státu
Foto: Archiv VK
Popisek: Věra Kovářová

Je také pravdou, že jsem jako možný termín zmínila pátek a sobotu 14. a 15. října, ke kterému se jako preferovanému následně přihlásila většina přítomných. Troufnu si ale říci, že nikdo z přítomných neočekával, že pan prezident se svými lidmi neposoudí tento termín před jeho ohlášením především z pohledu ústavních a zákonných pravidel, kterými je při vyhlašování voleb hlava státu vázána.

Není důstojné úřadu prezidenta republiky zlehčovat vlastní odpovědnost poukazováním na to, že myšlenka není z jeho hlavy.

V této souvislosti bych si ráda posteskla, že v nedávné minulosti Miloš Zeman mé náměty neplnil s obdobnou rychlostí, například když šlo o výzvu k odvolání kancléře Vratislava Mynáře, který nedávno oslavil již "pěkné" tři roky ve funkci bez bezpečnostní prověrky.

Věra Kovářová

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.