Krainer (STAN): Proč jsem vstoupil ke Starostům a nezávislým

12.09.2017 9:08

Vstoupit do politiky je vždycky těžké rozhodnutí. Pokud to vezmete vážně, vytváříte si už navždy nesmiřitelné nepřátele. Ztratíte spoustu času a vyčerpáte mnoho energie a přesto se často nedoberete hmatatelných výsledků. Přesto to má smysl. Jakub Krainer popisuje kroky, které jej přivedly až ke Starostům a nezávislým.

Krainer (STAN): Proč jsem vstoupil ke Starostům a nezávislým
Foto: STAN
Popisek: STAN

1. Všechno co děláte, vás musí bavit. Mě věci veřejné zajímají od gymnaziálních let. Nejprve jsem o nich četl, poté o nich psal a nakonec je tvořil.

2. Z pozice aktivního občana změníte mnohé, ale vaše pozice je omezená a závisí na libovůli politiků. Pokud chcete opravdu něco změnit, musíte do politiky vstoupit a vybojovat si mandát. Radnice dobré nápady často blokují. Někdy z pohodlnosti, někdy z vlastního ekonomického prospěchu. V obou případech musíte vy být tím čerstvým větrem, který vaše nápady přivede až k realizaci. Z politiky to jde znatelně snáze.

3. Kdo si počká, ten se dočká. Nedoporučuji vstupovat do politických stran hned na prahu dospělosti. Člověk se ještě vyvíjí, zraje a má prostor změnit názory. Já si počkal 10 let, než jsem nabyl jistoty a svou volbu stvrdil vstupem.

4. Populismus nebo odpovědná politika? Je zarážející kolik spoluobčanů se dokáže chovat disciplinovaně a odpovědně v osobním životě a přitom podporovat populisty, rozmařilce a lháře v politice. Příčí se mi socialismus a kolektivismus. KSČM a ČSSD odpadly jako první. Příčí se mi i jednoduchá řešení a populistické sliby. Babiš a Okamura odpadli jako druzí. A nevěřím ani na vystupování z EU a zakládání alternativ. Odpadl zbytek.

5. Zbývalo si z příčetných stran vybrat takovou, která roste odspodu, má své zastoupení v nejnižších patrech politiky a její členové rostou z radnic až pro parlament. Ať žijí Starostové a nezávislí!

Jakub Krainer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.