Králíček (ANO): Kde je ta vaše spravedlnost? To je při vší úctě minimálně dvojí metr

16.06.2023 23:01

Projev na 66. schůzi Poslanecké sněmovny 16. června k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích.

Králíček (ANO): Kde je ta vaše spravedlnost? To je při vší úctě minimálně dvojí metr
Foto: Archiv VÚA - VHA Praha
Popisek: Poslanec ANO Robert Králíček

Vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, já také musím již tradičně zareagovat na pana předsedu Michálka, prostřednictvím předsedající. Mně to přijde taková paralela s odvoláním Dana Köppla, kde Piráti tu vystupovali a řekli, že jim jde o ten zákon, o spravedlnost, o pořádek - a vlastně jim vůbec nevadí, že pan Poledníček je politik, že tam zůstal, že se nevzdal svého mandátu, že předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání je člen ODS. To jim nevadí.

Tady je to podobné. Tady je třeba říci, že je prostě... zlepšit tu politiku atd., ale jde o to jenom vyřadit Andreje Babiše, protože vám, pane Michálku, prostřednictvím paní předsedající, tedy nevadí, že třeba pan ministr Jurečka převedl farmu na manželku a dál pobírá dotace, že pan ministr Válek převedl byznys na syna a dál podniká a možná i pobírá dotace v oblasti zdravotnictví? To vám nevadí? Tak kde je ta vaše spravedlnost? To je při vší úctě minimálně Nacherův dvojí metr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…