Krkoška (ANO): Zájem obcí a mikroregionů o program pro obnovu a rozvoj venkova je velký

07.12.2019 17:46

Menší obce mohou příští rok dostat 25 milionů z krajského rozpočtu.

Krkoška (ANO): Zájem obcí a mikroregionů o program pro obnovu a rozvoj venkova je velký
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jan Krkoška

Menší obce do 3 tisíc obyvatel a jejich svazky si mohou od konce prosince říct Moravskoslezskému kraji o dotace na projekty, které zlepší život místních obyvatel. Kraj má připraveno 25 milionů korun na opravy a rekonstrukce důležitých obecních staveb, občanskou vybavenost, místní komunikace, v mikroregionech podpoří také projektové manažery a poradce.

Jednotlivé obce mohou získat na neinvestiční projekty až čtvrtmilionovou dotaci, na investiční projekty až 400 tisíc korun. Pro poradce a projektové manažery v mikroregionech je připraveno až 125 tisíc korun.

„Program pro obnovu a rozvoj venkova kraj vyhlašuje od roku 2004. Od té doby bylo rozdáno téměř 380 milionů korun a realizováno přes 1200 projektů. Zájem obcí a mikroregionů o tento program je velký. Letos jsme navýšili alokaci programu o 1,4 milionu korun, díky které jsme podpořili více užitečných a pěkných projektů. Těch byla nakonec necelá stovka,“ uvedl náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Krkoška.

Své projekty zaměřené na rekonstrukce místních komunikací a parkovacích ploch tak mohly realizovat například obce Oldřišov, Jeseník nad Odrou, Jezdkovice a Hať. Modernizovat veřejná prostranství se díky krajské dotaci podařilo například v obci Skotnice, v Šenově u Nového Jičína, Osoblaze, Spálově a Mikolajicích. Podporu dostaly projekty na zkvalitnění prostředí základních a mateřských škol v Horních Bludovicích, Albrechtičkách, Melči, Olbramicích a Sedlnicích.

Předkládat žádosti bude možné od 29. prosince 2019 do 8. ledna 2020 prostřednictvím elektronické podatelny Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě. S podmínkami programu se mohou už nyní obce a mikroregiony seznámit na webových stránkách Moravskoslezského kraje www.msk.cz v sekci Dotace nebo ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…