Krumer (SPD): Jako skok z mostu do tmy

18.11.2021 16:57 | Komentář

Nová nastupující garnitura, z ní se ustavující sněmovna a pětikoaliční vláda, popírá svým konáním to, co tito politici slibovali v předvolební kampani.

Krumer (SPD): Jako skok z mostu do tmy
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

Nová nastupující garnitura, z ní se ustavující sněmovna a pěti koaliční vláda, popírá svým konáním to, co tito politici slibovali v předvolební kampani. Jejich slova a činy se rozcházejí, a výsledek je, jako když se láva ze sopky setká s mořem. Program pětky s nesourodými programy, z nichž jeden nosný a společný je odstranit Babiše, a ještě se tím chlubí, jak se jim to povedlo. Ale neuvědomují si, jak se pletou.

Nevěřím, že s takovým přístupem, bude mít jejich vláda dlouhé trvání, protože občané ztrácejí trpělivost. K tomu ještě nastupuje světová krize ekonomiky a společenského systému zakrývaná coronavirem, z toho vznikající značné zdražování bydlení, základních životních potřeb, a migrace. Nepřijatelné a namyšlené vyhrožování z centrály v Bruselu nejenom novým členským státům EU, ale i Rusku a Číně, tím napětí ve společnosti, i v mezinárodních vztazích stoupá, a lidem dochází trpělivost.

K tomu ještě Ivan Bartoš na SEZNAM. CZ. uvedl: „Je úkolem politiků i nové vlády najít smír, vystupovat tak, aby nikdo nebyl na vedlejší koleji, aby člověk s jiným názorem byl pochopen, aby cesta ke spojení vedla skrz dialog, ne přes nějaké ukazování prstem a další rozdělování.”

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí

Je to sice správná teze, ale rovněž i jeho protimluv. Něco jiného říká, a něco jiného spolu. s pěti koaličními partnery dělá. Chtějí prý spojovat, ale neustále válcují demokracii, a ignorují miliony voličů ANO, SPD, a další. Prokázali to a prokazují ve sněmovně, při volbě jejího vedení, i při obsazování předsedů šestnácti sněmovních výborů, které si rozdělili, až na malé výjimky, mezi sebe. Také tím, aby uspokojili funkcemi svoje partnery, tak navýšili počty ministrů a ministerstev o tři. Zároveň si účelově ohýbají usnesení i zákony, aby svoje nestandardní kroky omlouvaly. Tím jenom prohlubují rozdělení společnosti, a ne že ji spojují, jak Bartoš, Fiala i další, neustále opakují.

Těch slibů a sladkých řečí jsme od nich už slyšeli dost, ale od jejich činů, se zatím diametrálně liší, a to ještě před tím než je vláda ustavena a jmenována. To není dobrý, ale ani vhodný přístup k vládnutí, a popírá to jejich proklamace, že nebudou společnost dále rozdělovat, ale budou lidi spojovat. Věřím, že jim pan prezident Zeman jejich bezbřehou touhu vládnout jako diktátoři ještě po zemanovsku osladí.

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice