Krumer (SPD): Pětikoalice už obírá občany téměř všude

29.08.2023 6:23 | Komentář

Trvá od nenasytné vlády útok na peněženky důchodců, teď se přidává na cyklisty, koloběžkáře, majitele bytů, zahradních traktůrků, bugin na golfových hřištích, že by měli platit násobné daně, anebo povinné ručení... Čeho se od vlády ještě dočkáme?

Krumer (SPD): Pětikoalice už obírá občany téměř všude
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

Odpovědní politici a občané, buďte rádi, že se někteří alespoň trochu pohybují. Jinak vidíme stále více šinout se po ulici mnoho tlustých lidí s nadváhou, kteří tím přežíráním a sezením v hospodě na desítkách piv téměř denně zatěžují náš zdravotnický systém, a stále jich přibývá. Stejně tak ti, kteří jenom sezením a čučením do mobilů tloustnou, a bez zdravého pohybu tím náš zdravotnický systém taky zatěžují. Ale ti nechybí ani v parlamentu, vládě, na úřadech...

Míjet a dívat se na to v ulicích včetně toho, jak jsou někteří oblečeni, je taky jako škodlivý pouliční smog. A mnoho těch s nadváhou jsou bohužel i děti, a za to nese odpovědnost rodina a školy všech stupňů, v čele s MŠMT. Ti s nadváhou nad určitý limit by měli platit nejméně dvojnásobné zdravotní pojištění.

To nemají ti chytráci, kteří navrhují ta povinná ručení pro koloběžky, násobné daně z bytů a domů, v kterých majitelé bydlí, vedle toho nic jiného na práci, než vymýšlet blbosti, šikanování občanů, zvaní a nadstandardní pečování o migranty a rozkrádání a posílání peněz z našeho rozpočtu do černých děr?

V ulicích jsou také málo vidět policisté pochůzkáři, kteří by problémy řešili s bezohlednými chodci, s řidiči aut, která parkují neoprávněně i na parkovištích, označených pro ZTP, ale také s cyklisty i koloběžkáři. Poučovat je, aby nosili přilby a jako prevenci úrazů bez nich nejezdili. To by vlastně mělo být pro všechny i pro ty, kteří jezdí na kolech a koloběžkách. Ale těch, kteří jezdí bezohledně na koloběžkách, je menšina a rozhodně menší než těch, kteří jezdí bezohledně v autech.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29577 lidí

Znáte někoho, kdo neporušil a neporušuje pravidla silničního provozu? A taky platí povinné ručení. Ale v tom, že zaplatí povinné ručení anebo vyšší daně, to není a ani kromě pětikoaliční vládě a jejich rozhazování našich peněz z rozpočtu to nepomůže a má to spíše opačný efekt. Je to v morálce a kultuře lidí, kteří si pletou svobodu s namyšlenou bezohledností. Taky přibývá i bezohledných chodců po chodnících, i těch, kteří se pohybují v obchodech a nákupních centrech. A často ani nemluví česky. I mezi motorkáři se ti bezohlední taky najdou.

Opět se blíží podzim, tak najednou zase vstoupil do veřejného prostoru rouškomil Prymula, a také se dozvídáme, že na ministerstvu pracuje skupina pro rozvolňování, v čele s Rastislavem Maďarem. Každý podzim nastupuje virová vlna chřipek. Teď, asi podivnou mutací virů, chřipky zmizely a nastoupily pro farmaceutické firmy a jejich lobbisty velmi lukrativní coronaviry s novými mutacemi.

Další nucené očkování pro různé skupiny obyvatel by bylo nesmyslem. Nesmí se virózy podceňovat a zlehčovat, ale chce to dodržovat hygienu a být ohleduplní k druhým. Taky by se naše zdravotnictví mělo zaměřit více na migranty a na nemoci, které už byly u nás díky hygieně, našemu zdravotnictví a způsobu života vymýceny. Můžou k nám přinášet otevřenou TBC, syfilis, příušnice, záškrt, spálu spalničky, neštovice, parazity, ekzémy a další pro nás neznámé nemoci, na které nemáme resistenci.

Také ti cestovatelé, kteří navštívili cizokrajné země, by měli být odpovědní. Sice se o tom moc nepíše, z obavy k tomu veřejně nevystoupí ani někteří lékaři, ale tato skutečnost existuje a musíme s ní počítat a dodržovat hygienická pravidla.

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.