Krumer (SPD): Válečný konflikt na Ukrajině je neomluvitelný

05.03.2022 18:02 | Komentář

Válečný konflikt na Ukrajině je neomluvitelný. Řešit se musí výhradně diplomatickou cestou, bez politizace a eskalace konfliktu dodávkami zbraní, munice a válečné techniky. Tím se pouze konflikt podporuje a prodlužuje, a nic to neřeší.

Krumer (SPD): Válečný konflikt na Ukrajině je neomluvitelný
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

Válečný konflikt na Ukrajině je neomluvitelný. Řešit se musí výhradně diplomatickou cestou, bez politizace a eskalace konfliktu dodávkami zbraní, munice a válečné techniky. Tím se pouze konflikt podporuje a prodlužuje, a nic to neřeší. Pomáhat ohroženým je nezbytné, ale humanitární pomocí a kontrolovaně, aby nebyla pomoc zneužívána a dostala se skutečně k těm válkou ohroženým a potřebným.

Rovněž na hranicích kontrolovat migranty a pomáhat těm z válečné zóny, nepouštět přes hranice a eliminovat ty, kteří se na tom přiživují. Zároveň je potřeba kontrolovat jejich zdravotní stav, a testovat i očkovat na koronavirus, aby nebyla zdravotně ohrožena populace zemí, kam se migranti umísťují, ani přijímaní migranti, a tím zbytečně přetížené zdravotnictví.

Naše vláda si připravila pandemický zákon, a k tomu vyhlásila nouzový stav. V souvislosti s tím vydala i účelové a nepravdivé prohlášení, že se tato opatření našich občanů nedotknou. To všechno se dá zneužít, a je nezbytné slyšet hlasy nejenom vlády, ale i opozice, dodržovat zákony a ústavu, a posuzovat kauzalitu a finalitu. Jinak ve společnosti mizí demokracie, a nastupuje diktatura, politická cenzura a zneužívání těchto zákonů a opatření.

Každý, kdo má rozum a objektivní informace, tak chápe, že v tomto válečném konfliktu nikdo nebude vítězem, a už v současnosti prohráváme všichni. 

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…