Krutáková (STAN): Navrhuji zvýšit výdaje na pozemkové úpravy

27.11.2019 21:23

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 27. listopadu 2019 k zákonu o státním rozpočtu České republiky na rok 2020

Krutáková (STAN): Navrhuji zvýšit výdaje na pozemkové úpravy
Foto: Repro Youtube
Popisek: Poslankyně STAN Jana Krutáková

Dobrý den, kolegyně a kolegové.

Dovolte mi, abych vás seznámila a současně se přihlásila k pozměňovacímu návrhu vedenému ve sněmovním tisku 605 jako sněmovní dokument 3827. Navrhuji v tomto pozměňovacím návrhu zvýšit výdaje kapitoly 398 Všeobecná pokladní správa ve specifickém ukazateli Ostatní výdaje v položce Pozemkové úpravy o částku 300 mil. korun a současně navrhuji získat tuto částku snížením výdajů kapitoly 396 Státní dluh v ukazateli Obsluha státního dluhu a dále v kapitole 398 Všeobecná podkladní správa v ukazatelích Sociální výdaje, Ostatní výdaje, Odvody do rozpočtu EU, Stavební spoření, Odškodnění obětem trestné činnosti, Poplatky za vedení účtu a Platby mezinárodním finančním institucím.

Pozemkové úpravy řeší komplexně vodní i větrnou erozi v krajině, protipovodňová opatření. Vodní hospodářství, zejména v oblasti snižování nepříznivých účinků sucha a povodní, řeší odtokové poměry v krajině, cestní síť, zpřístupnění pozemku a prostupnost krajiny, územní systém ekologické stability a výsadbu zeleně. Pro Pozemkové úpravy je z kapitoly Všeobecná pokladní správa dlouhodobě přidělován stejný objem finančních prostředků ve výši 700 mil. korun, který tímto chceme navýšit. Celkový objem prostředků ve státním rozpočtu vyčleněný na Pozemkové úpravy se pohybuje okolo 2 mld. korun a projekty, které jsou připraveny k realizaci, jsou ve výši téměř 2,6 mld. korun. V případě Pozemkových úprav se tedy jedná o prvek, který přispívá k ochraně životního prostředí a k jeho zlepšování, reaguje na společenský a ekonomický vývoj a na vývoj klimatu v naší zemi.

Tímto se tedy hlásím ještě jednou ke sněmovnímu dokumentu 3827 a chtěla bych vás požádat o podporu ve třetím čtení.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice