Kubalčík (KONS): Kádry stále nepostradatelné?

22.04.2022 14:04 | Tisková zpráva

V otevřených zdrojích jsme zaznamenali úvahy o možném jmenování pana Vladimíra Dlouhého členem bankovní rady České národní banky a následně dokonce guvernérem ČNB.

Kubalčík (KONS): Kádry stále nepostradatelné?
Foto: web Konzervativní strany
Popisek: Logo Konzervativní strany

Konzervativní strana je přesvědčena, že více než 30 let od Listopadu 89 je v České republice již dostatečný počet odborně i lidsky vyzrálých kandidátů na to, aby na nejvyšší místa v institucích státu nemuseli být jmenováni bývalí členové Komunistické strany Československa.

V dané souvislosti pak připomínáme záměr pana Dlouhého, tehdejšího ministra, hlasovat ve vládě v r. 1996 proti diversifikaci energetických zdrojů ČR (a tedy pro prohloubení závislosti ČR na surovinách z Ruské Federace). Teprve pohrůžka odvoláním z vlády ze strany vedení Občanské demokratické aliance (ODA), jíž byl členem, jej tehdy přiměla v této strategické otázce, v těchto dnech obzvlášť palčivé, hlasovat pro zmíněnou diversifikaci (a tím také pro zmírnění závislosti ČR na Kremlu).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…