Kubalčík (KONS): Svoboda slova ve Spojeném království ohrožena

01.06.2018 9:09

Z otevřených zdrojů jsme se dozvěděli o případu pana Stephena Christophera Yaxley-Lennona, aka Tommy Robinsona, který byl v Leedsu zatčen a krátce nato odsouzen ke 13 měsícům žaláře nepodmíněně s tím, že soud vydal zákaz o tomto případu informovat.

Kubalčík (KONS): Svoboda slova ve Spojeném království ohrožena
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Pan Yaxley-Lennon, alias Robinson se měl provinit tím, že se při vstupu do soudní budovy pokusil konfrontovat několik britských muslimů obviněných z mnohaletého sexuálního zneužívání nezletilých dívek. Takové pokusy o konfrontaci nejsou, jak víme, nijak výjimečné a jsou běžně tolerovány; trestat je nepodmíněným žalářem je zcela nepřiměřené, bez ohledu na skutečnost, zda je „pachatel“ „v podmínce“ (jako v případě pana Yaxley-Lennona).

Konzervativní strana shledává v postupu britské policie a justice flagrantní pošlapávání svobody slova. Protestujeme proti takovému postupu o to ostřeji, o co společenská nebezpečnost skutků, z nichž jsou obviněni konfrontovaní britští muslimové, převyšuje domnělý delikt pana Yaxley-Lennona. Konečně musíme připomenout skutečnost, že vážná podezření na sexuální obtěžování nezletilých dívek ze strany dotčených muslimů byla britskými orgány dlouhodobě přehlížena, a že to byl právě pan Yaxley-Lennon, kdo se nemalou měrou – konkrétně vytvořením tlaku veřejnosti – zasadil o zahájení vyšetřování těchto zločinů.

Vyzýváme tímto pana ministra zahraničí České republiky v demisi Martina Stropnického, aby se oficiální cestou dotázal, zda jsou fakta týkající se tohoto případu uvedná ve veřejných zdrojích pravdivá, a pokud ano, aby využil všech možností, jak našemu spojenci – Spojenému království Velké Británie a Severního Irska – přátelsky, leč důrazně tlumočit, že řada občanů naší země osud pana Yaxley-Lennona sleduje se značným znepokojením a činí ministra spravedlnosti vlády Jejího Veličenstva pana Davida Gauka osobně odpovědným za bepečí, zdraví a život pana Yaxley-Lennona během doby, po kterou bude nucen setrvat ve vězení. Navrhujeme, aby byl pan Yaxley-Lennon v dané souvislosti zmiňován jako vězeň svědomí a aby bylo ze strany české diplomacie naléhavě apelováno na jeho propuštění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…