Kubalčík (KONS): Výzva senátorkám a senátorům - vraťte pandemický zákon

03.02.2022 20:33 | Tisková zpráva

Konzervativní strana tímto vyzývá senátorky a senátory, aby vrátili novelu tzv. pandemického zákona Poslanecké sněmovně.

Kubalčík (KONS): Výzva senátorkám a senátorům - vraťte pandemický zákon
Foto: web Konzervativní strany
Popisek: Logo Konzervativní strany

Vedou nás k tomu zejména tyto důvody:

1. Stav v nemocnicích a další predikovaný vývoj epidemie neodpovídá tomu, aby bylo opodstatněné zákon přijmout ve stavu legislativní nouze.

2. V případě, že by náhle došlo k nějakému prudkému zvratu (sami předkladatelé to považují za nepravděpodobné), lze v případě akutní potřeby aplikovat opatření na základě zákona o nouzovém stavu. Tento zákon má tu výhodu, že omezení vydaná státní mocí nelze aplikovat plošně bez řádného zdůvodnění a bez průkazného doložení toho, že omezení svobody občanů má jednoznačné opodstatnění.

3. Vlastnosti varianty omikron a dalších mutací zcela stírají rozdíl mezi očkovanými a neočkovanými občany nerizikových skupin (zvláště pak těmi, kteří již nemoc kdykoli v minulosti prodělali). Diskriminace našich neočkovaných nerizikových spoluobčanů po rozšíření varianty omikron již zcela postrádá smysl a zdá se, že bez zrušení pandemického zákona se tuto diskriminaci nepodaří odstranit.

4. Mnozí lidé tvrdě postižení vládními restriktivními opatřeními, která v mnohých případech zcela postrádají smysl, jsou již natolik frustrovaní, že hrozí propuknutí občanských nepokojů a další vyhrocování již nyní nesnesitelné společenské situace.

5. Dosavadní protipandemická opatření jsou přehlídkou státní zvůle a rozkladu právního státu, jak dokládají jejich soudně úspěšná napadení (naposledy potvrzení nepřípustnosti nesmyslného plošného zákazu vstupu všem neočkovaným do restaurací). Samotná novela je přijatá v kvalitě snad ještě horší, než předchozí zákonné a podzákonné normy. Bude soudně napadena jako protiústavní a její existence ještě sníží již tak nicotnou důvěru občanů v právní stát a vládu zákona.

Ukončeme válku s Covidem. Pokračování boje s čínský virem je opodstatněné pouze v případě, že se vyskytne prokazatelně nebezpečnější varianta viru než ta současná. Odmítnutí prodloužení pandemického zákona je v nastálé situaci jedinou správnou možností. Hrozba neospravedlnitelného omezování občanských svobod má mnohem nebezpečnější důsledky, než když se vláda konečně vzdá (marné) snahy omezovat pomocí restrikcí šíření virové nálože v populaci.

Vážené senátorky, vážení senátoři, prosíme Vás, vraťte návrh Sněmovně. Pokud Sněmovna na potřebě přijetí takto kontroverzního a nebezpečného zákona trvá, je nutné, jak víte, aby se pro něj vyjádřilo minimálně 101 poslanců.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice