Kubera (ODS): Evropa tady páchá harakiri v přímém přenosu. Všechny pupíky smete vlna práva šaríja

23.09.2015 14:33

Projev na 12. schůzi Senátu dne 23. 9. 2015 v rámci bodu "Návrh usnesení Senátu PČR k aktuálním návrhům Evropské komise na řešení uprchlické krize v EU":

Kubera (ODS): Evropa tady páchá harakiri v přímém přenosu. Všechny pupíky smete vlna práva šaríja
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Můj projev bude poněkud chaotický, ale tomu se nedivte, i situace je poněkud chaotická. Za tu dobu, co my tady budeme o této věci jednat, překročí hranice některých zemí desetitisíce uprchlíků. A my se tady bavíme teď o čísle, které rozdělujeme, ale to je problém, o kterém mluvím dlouho. To je problém desetinné čárky, zkusme se zamyslet nad tím, co se bude dít dál, co se bude dít, až uprchlíků bude pět nebo šest nebo sedm milionů a procento pro Českou republiku bude stejné.

Úspěchy pana ministra Dienstbiera, který tady není, v sociálním začleňování, jsou všem dostatečně známé. Jediný dobrý počin byla skoro likvidace agentury, která nikdy nic nedokázala, ani ta se nepovedla.

Nejde totiž jenom o to, kdo sem přijde, ale co bude dál. A nám se za dvacet let vyřešit problém s jednou malou menšinou nepřizpůsobivých, kde jsme nepokročili ani o milimetr, ač si často namlouváme, že jsme pokročili, nepokročili jsme nikam. A už teď se objevují hlasy, že by tito lidé měli mít hlasovací právo, a pokud ho mít nebudou, tak ho nepochybně budou mít jejich děti, protože k počtu, který teď rozdělujeme, si musíte připočítat minimálně plus čtyři nebo plus šest nebo plus deset. A vím, o čem mluvím, protože pacientů, kteří jezdi do teplických lázní, je relativně málo, ale doprovodu je relativně hodně, a ten právě způsobuje problémy, které máme, které naštěstí jsou dočasné, protože pokud v Kuvajtu nedojde k arabskému jaru, tak oni zase na podzim odjedou. Jen kdyby se tam náhodou něco stalo, tak by tam zůstali, a doufáme, že se to nestane.

Chování Evropy je naprosto neuvěřitelné. Evropa tady páchá harakiri v přímém přenosu a snaží se nám namluvit, že je to jinak. Není to jinak. Paní kancléřka přece nejprve je pozvala, chovala se jak pubertální dívka, co si na facebooku pozvala na narozeniny děti a místo třiceti jich přišlo tři sta a zdemolovaly jim tam dům a ona nevěděla, co s nimi. To je přesně tento příběh. Oni přišli a vy si je teď musíte vzít! To už se zapomnělo, že to byla ona, která říkala, ze Sýrie každého přijmeme, aby týden na to uzavřeli hranice.

Nechtěl bych se opravdu dočkat zprávy Českého rozhlasu a České televize, že jednotky armády Spolkové republiky a dalších zemí překročily hranice České republiky, aby nás donutily dodržovat kvóty. Zkuste si to přečíst, pan Vystrčil o tom bude mluvit. Nikdo z nás to nečetl, možná pan ministr zahraničí to četl. Tam jsou takové věci. My tady zatím diskutujeme ve vzduchu, my jsme si to ještě nikdo nestačil přečíst. Všichni si to přes víkend přečtěte, abyste domysleli, co se bude dít.

Velmi mě zaujal názor Svazu průmyslu a obchodu, který sice velmi hezky říkal, že je ochoten okamžitě přijmout pět tisíc zaměstnanců, což mě příjemně překvapilo, když je tady 400 tisíc nezaměstnaných, proč tu práci nenabídne jim. Údajně to nejsou jaksi sortimentně rozdělení lidé pro tuto práci, jsem zvědav, jakou bude mít pro tyto lidi. Bude to tak, že on si samozřejmě vybere kvalifikované a státu a radnicím, a mě zaujalo to, co tady říkal pan ministr, a vyděsilo mě to, že tak jako Spolková republika rozděluje migranty do jednotlivých spolkových zemí, tak předpokládám, že vláda přijde s tím, že rozdělí imigranty do jednotlivých obcí, nejlépe obcí s rozšířenou působností, a obcím s rozšířenou působností uloží, aby se o ně postaraly a peníze si našly ve svých rozpočtech, tak jako to udělala se zvýšením platu úředníků, kdy nám je řečeno, od listopadu zvedněte platy o 3 % a peníze si někde najděte. No, to bych uměl taky, já bych zvedl platy všem, kdy by si měly někde peníze najít. Nic nemáme v rozpočtu. To jsou takové hezké předvolební věci, ale pro nás tak hezké nejsou.

Cokoliv vláda udělá, tak jde vždycky bez peněz. A tisíc maličkostí umořilo vola. My na obcích, zejména bývalých okresních městech jsme z toho již vyřízeni. Dennodenně přijde nejnovější zpráva, že zase přesuneme občanky a pasy na menší, takže my tam kabinky budeme mít nanic. Budeme muset zase lidi propouštět; a do toho přijde paní ministryně s tím, že možná by dávky bylo lepší, aby s ubytovnami nebyl takový binec, že by to rovnou platily opět obce s rozšířenou působností a najaly si na to nějaké lidi... Ono to vypadá, že to nesouvisí. Jen vám řeknu takovou výhrůžku, kterou jsem řekl našim pracovníkům SPODu, to je ochrana dětí. A děti je třeba chránit. Kdybychom postupovali podle zákona, tak každé rodině imigrantů, která tady je, by musely být děti odebrány. Protože v ČR se odebírají děti div za to, že nemají notebook!!! A tady děti žijí v různých podmínkách a nikdo děti neodebírá.

Přijde nyní zima. Už vidím dojemné záběry televizí, jak ti chudáci na sněhu, s malými dětmi, tříletými, někde spí na sněhu v parku... Bude to velmi dojemné a je to velmi způsob vydírání. Podívejte se na youtube, jak to s chlapečkem bylo, který tak celý svět úžasně dojal. Takovéto věci se zneužívají. Pochopitelně, každý takové věci rozumí a děti jsou pro každého z nás, naše děti, vnuci jsou pro nás takovým rodinným stříbrem a samozřejmě takové příběhy nás dojmou...

Velmi dobře to bylo včera v jistém článku od jistého advokáta Tomáše Sokola, že když jedete v přeplněném člunu a ještě deset lidí kolem plave a vy víte, že když jednoho vezmete, tak se člun převrátí. Takže nezbývá, než ho tam nechat. A je to přesně ten příběh. Nebavme se o šedesáti tisících, bavme se o tom, až přijde do Evropy deset miliónů lidí. A až děti jejích dětí budou mít právo volit, tak právo šaría naprosto legálně vznikne tím, že bude prohlasováno v parlamentech. A všechny evropské pupíky ta vlna smete, a když je nesmete tato vlna, tak je smetou extrémistické strany, které zejména v Německu – Konvička, to je nula bodů. Ale v Německu, kde jsou inteligentní extrémisté... Mimochodem, všimněte si, kolik spálili už ubytoven v úžasném demokratickém Německu. V Čechách nic takového se neděje. Tady byly jednotlivé případy. Ono se o tom nepíše. Tuším, bylo jich asi 250 napadení ubytoven, takže ono to není s vítáním imigrantů tak slavné, jak se nám to z německé strany líčí. Ale ve chvíli, až Evropský parlament bude obsazen extrémistickými stranami, tak jsem zvědavý, o čem tady budeme potom debatovat.

A že to riziko tady je, to je naprosto evidentní. Až se situace začne komplikovat, až dojde k prvním teroristickým útokům, protože ty mladé muže stačí jenom ozbrojit. A z velkého počtu, samozřejmě, že to nejsou teroristé, ale stačí, když z miliónu bude teroristů sto nebo dvě stě. A jsou schopni v dnešní době, kdy marně dáváme do armády... proboha, na hranicích stálo třicet tisíc pohraničníků ozbrojených samopaly a s příkazem střílet. Co naše armáda bude dělat, když bude vycházet jeden voják na tři kilometry? Koho tam bude kde zastavovat? A samozřejmě, že je tam mechanismus.

Já se ptám pana ministra zahraničí, jak to tedy je doopravdy s těmi, že je tady neudržíme. Ale když si tam jenom nahlédnu do materiálu, my je tady udržíme. Protože, my když je tady neudržíme, tak je zastaví německá Policie a čeká nás sankce. Oni budou mít povinnost, aby tady zůstali. Když přejdou hranice, tak tam nebudou mít žádné zabezpečení, takže oni se rádi zase vrátí do chudého Česka...

A to je jenom jeden aspekt. Hodiny bychom mohli mluvit a my se tváříme, jako že o tom nevíme. Vyprávíme si, jak je to bezvadné, jak to všechno zajistíme. Jen tak mimochodem – ti uprchlíci z bezpečných zemí – podívejte se v Praze, jak staví novostavby. Jak se tady staví, to je radost. Od sedmi do sedmi jedou jeřáby. Včera potmě, svítili si baterkami. Bezpečnost práce tedy nebyla úplně optimální na stavbě, ale fungovalo to. Takže tito uprchlíci jsou pro nás relativně nejlepším přínosem, protože ti se integrují. Co když se věci na Ukrajině pohnou jiným směrem a přijde podobné množství do Čech z Ukrajiny? Kde potom bude pan ministr Dienstbier, který tak vykládá, a mimochodem každý ministr vlády mluví. Místopředseda vlády říká něco, ministr vnitra říká, kde má Dienstbier větší byt, kam je dá. Dienstbier říká, patnáct tisíc, žádný problém. Tak jak to vlastně je? Ani vláda si neví rady.

My to tady nevyřešíme. My si tady o tom můžeme povídat a přijímat usnesení. Za mě do usnesení mi tam chybí jediné, aby vláda okamžitě, jak to bude možné, podala žalobu u soudu pro lidská práva ve Štrasburku, a nečekala na to, až to udělají Slováci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…