Kučera (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Moderátorka Drtinová jede po Sládkovi

17.08.2017 6:33

Tématem je střet intelektu potenciální oběti a arogance moderátora pořadu.

Kučera (SPR-RSČ Miroslava Sládka): Moderátorka Drtinová jede po Sládkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Shlédnul jsem rozhovor na digitální televizi DTTV mezi bývalou moderátorkou České televize Danielou Drtinovou a předsedou SPR-RSČ PhDr. Miroslavem Sládkem. Tématem rozhovoru bylo, Co by jste jako první udělal, kdyby jste se stal Prezidentem ČT“. Myslím, že celý rozhovor stojí za zhlédnutí. Paní moderátorka, zřejmě v úmyslu vyvést z koncepce doktora Sládka, začala dost ostře a svou přehnanou aroganci zachovala po celý čas natáčení. Normální český divák to může okomentovat jednoduše: „No ta Drtinová je tady na facku“. Nicméně i zde se projevil pravý intelekt paní moderátorky, která zcela nezvládla emoční projevy na kameru, nachytala se na různá úskalí, které v moderátorském umění se na skýtá, má je s přehledem zvládnout a při tomto pořadu, zcela potvrdila pravdivosti určitých vtipů na blondýny, které se vedou mezi lidmi. Defacto základním kamenem nově vybudovaného mého názoru na blondýny je, „…že převážná část veškerých vtipů na blondýny, nejsou vtipy…“. Ale vraťme se k pořadu.

Již od začátku pořadu tlačila moderátorka doktora Sládka do kouta, vynucovala si odpovědi, které by i posléze použila, aby doktora zcela mediálně znemožnila, tak jak se o to snažila před lety, jako zaměstnanec ČT. Člověk by řekl, že si před lety Ti dva něco udělali. Je pravda, že ani prokurátor by se nemusel stydět za podobný výstup, kterou předvedla Danila Drtinová. Ba naopak, podcenila řečnické umění doktora Sládka i jeho rétorické umění, včetně umění rozhodit síť rétorických promyšlených chytáků, do kterých se nešťastná moderátorka, díky svým emocím, intelektu a možná barvou vlasů zcela chytila. Připomeňme si některá vyřčená úskalí kolem rozpoznávání přivandrovalců, nebo kandidáta na Pankrác, kterého paní moderátorka sama pojmenovala, než ho začala hájit, nebo při debatě o prezidentském státním systému, kdy ztratila přehled a popletla, zdali doktor Sládek chce méně, nebo více ministrů ve vládě, či přehledu o zákonodárcích polistopadového systému.

Celý pořad určitě stojí za zhlédnuti i já sám jsem musel tento pořad pustit několikrát. Je to ukázkový příklad střetu intelektu potenciální oběti a arogance moderátora pořadu, jež by měl být odvysílán v zájemném respektu a úctě obou stran. Celý pořad budí dojem, že nešťastná moderátorka zcela vybočila z natáčecí koncepce i jisté novinářské etiky a celý natočený dokument je mimo hranici profesionality, v jaké měl být tento pořad odvysílán. Na druhé straně smekám klobouk před člověkem, který podobnou aroganci dokáže ustát.

Mgr. Dušan Kučera

Převzato z profilu.

Mgr. Dušan Kučera

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.