Kučera (TOP 09): Ten, jehož jméno nesmíme vyslovit

29.06.2014 22:11

Agent Bureš není agentem Burešem, ale prostým občanem Babišem. To mu dosvědčlili u Městského soudu v Bratislavě další dva agenti StB, toho času prostí slovenští důchodci. Agent Bureš, nebo lépe „Ten, jehož jméno nesmíme vyslovit“, ihned přešel do protiútoku.

Kučera (TOP 09): Ten, jehož jméno nesmíme vyslovit
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

S StB nespolupracoval,ale pouze agenty StB přesvědčoval, že nesmí dovážet nebezpečné fosfáty ze Sýrie. StB,  dle Babiše pravděpodobně největší dovozce fosfátů do tehdejší ČSSR, Babiše vyslechla a upustila od importních aktivit. Tolik verze Babiše.

Podle Babiše to je ovšem minulost… Už bychom konečně měli řešit spíš to, co se stalo po revoluci, říká „Ten, jehož jméno nesmíme vyslovit“. A možná má pravdu.

Třeba mne by skutečně zajímalo, jak dnešní premiér Sobotka pomohl přehlasovat Klausovo veto na biopaliva a Sněmovna v poslední den schůze před řádnými volbami 2010 prohlasovala navýšení podílu biopaliv. Slavil  "největší zemědělec" v Česku, miliardář Andrej Babiš, jehož Agrofert produkuje nejen řepku i obilí pro biosložky, ale také bionaftu sám vyrábí. A svým lobbingem se Babiš ani netajil. "Ano, lobboval jsem za biopaliva. Volal jsem třeba některým poslancům. Nebojím se říkat své názory nahlas," prohlásil tehdy byznysmen, jenž byl znám především svými kontakty na ČSSD.

Babiš stojí dle veřejných zdrojů i za problémy ústecké Setuzy, která na přímou intervenci Babiše nedostala od tehdy sociálně demokratického ministra zemědělství slíbenou podporu. Setuza tehdy vyráběla surovinu pro biopaliva z řepky a přímo konkurovala Babišovu Preolu.

Další  kauzička za miliardy proběhla  kolem Unipetrolu, křišťálového Standy a jeho velkého kamaráda Babiše, podivné privatizace a prodeje polskému Orlenu.
Máte pravdu pane Babiši, měli bychom se věnovat tomu, co se dělo v devadesátých letech. Obzvlášť ve vašem případě to bude velmi zajímavé a poučné čtení. A pro mnohé i zábavné. A začít bychom mohli třeba u těch biopaliv. Co vy na to?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.