Kukla (ANO): Obchvat Lukavce se začne stavět na jaře příštího roku

16.06.2020 4:33

Dvanáct let připravuje Kraj Vysočina stavbu obchvatu Lukavce na Pelhřimovsku řešící bezpečnost provozu a vysoké dopravní zatížení na stávající silnici II/128 v intravilánu městyse.

Kukla (ANO): Obchvat Lukavce se začne stavět na jaře příštího roku
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

Bezpečnost je v současné podobě zcela nevyhovující z pohledu směrového a výškového vedení, šířkového uspořádání, zajištění dostatečných rozhledů a rizika kolize dopravy s pěšími. Tuto situaci výrazně zhoršuje vysoká intenzita tranzitní dopravy a také doprava nákladní. Rada Kraje Vysočina dnes podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina Vladimíra Novotného schválila podobu zadávacích podmínek veřejné zakázky na stavební práce s tím, že koncem září by mohlo být jasné, který zhotovitel stavbu za cca 250 miliónů korun postaví.

„Na stavbu nového obchvatu Lukavce se podařilo Kraji Vysočina získat i dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 60 miliónů korun,“ doplnil Martin Kukla, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku.

Novostavba obchvatu městyse Lukavec řeší přeložku silnice II/128 v severojižním směru východně od obce. Délka nové silnice bude 2,535 km a její vedení respektuje současnou zástavbu obce i založení rybníků Loutovec, Pavlovec a Pazderák. Součástí stavby budou podle Martina Kukly tři úrovňové křižovatky napojující místní a další obslužné komunikace a tři mosty. Dva z nich jsou navrženy jako železobetonová konstrukce, jeden je navržen jako přesýpaná konstrukce z vlnitého plechu. Nejdelší z nich bude dlouhý 58 metrů.

Stavba obchvatu Lukavce bude zahájena na jaře 2021 a komunikace bude zprovozněna podle navržených harmonogramů na přelomu srpna a září 2022.

Kraj Vysočina v současné době buduje obchvaty Velkého Beranova, Nového Veselí a Salačovy Lhoty. Další strategickou dopravní stavbou, kterou ještě letos Kraj Vysočina zahájí, je jihovýchodní obchvat Jihlavy.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě