Kvítek (HPP 11): Zločinem na obyvatelích Prahy je Radou zrušený požadavek na proslunění bytů

30.09.2018 10:23

Pražské stavební předpisy doposud garantovaly, že přímé sluneční paprsky musí dopad 1. března alespoň na 1/3 obytných ploch. Tento důležitý předpis dosud bránil živelné výstavbě v Praze, kterou má uvolnit nový Metropolitní plán.

Kvítek (HPP 11): Zločinem na obyvatelích Prahy je Radou zrušený požadavek na proslunění bytů
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Chamtiví developeři nechtějí brát ohled na potřeby obyvatel na proslunění a naopak chtějí mít neomezenou možnost stavět nové domy tak, aby mohly zastínit i již postavené byty. K tomu si v Praze nakoupili politické strany, media, PR agentury,… .

Požadavek na oslunění je základním požadavkem na kvalitní moderní bydlení 20. století, a proto byl součástí již Athénské charty z roku 1933. Slunce v bytě nemá jen psychologický účinek, ale působí proti virům, baktériím. Již naši předci věděli, že slunný byt je zdravý byt, který je nejlépe ochrání před šířením infekčních chorob.

Každému Radnímu bych doporučil, aby se alespoň nechal poučit moudrostí pohádky o DrVoštěpovi respektive O princezně solimánské z Devatero pohádek od Karla Čapka. Platnost předpisu je zapotřebí zachovat, protože lidské zdraví občanů za to stojí a není možné správu naší obce posouvat na úroveň zaostalého Solimanského sultanátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu