Kvítek (HPP11): Koalice TOP 09 a ANO na Praze 11 závisí na KSČM a na panu exstarostovi

24.09.2016 10:59

Zastupitelstvo MČ Praha 11 neodsouhlasilo ve čtvrtek 22.9.2016 program zastupitelstva, který si prosadila koalice Ano a Top 09, která má v Radě MČ Praha 11 většinu. Tentokrát chyběly ANO a TOP 09 hlasy KSČM a strany stíhaného zastupitele Mlejnského.

Kvítek (HPP11): Koalice TOP 09 a ANO na Praze 11 závisí na KSČM a na panu exstarostovi
Foto: Hnutí pro Prahu 11
Popisek: Hnutí pro Prahu 11, logo.

Hlasování Zastupitelstva Prahy 11 dne 22.9.2016 o návrhu programu připraveném menšinovou Radou Ano a TOP 09 nebylo přijato, protože se pro návrh Rady vyslovilo méně než 1/3 všech zastupitelů.

Rada MČ Praha 11 ztratila většinovou podporu zastupitelů Prahy 11 ve chvíli, kdy byli odvoláni za součinnosti Ano a TOP 09  z Rady koaličním pučem dva radní z HPP 11,  konkrétně Ing. Ladislav Kos a PhDr. Šárka Zděnková.

Stávající menšinová koalice Ano a TOP 09 v Radě je schopná získat většinu v Zastupitelstvu MČ Praha 11 jen za předpokladu, že ji podpoří hlasováním buď strana trestně stíhaného exstarosty pana Dalibora Mlejnského nebo KSČM. Zde je zapotřebí uvést, že KSČM na Jižním Městě vede Judr. Hoffman, který je široké veřejnosti nechvalně znám jako bývalý předseda kontrolního výboru HMP z doby primátorování Mudr. Béma a předseda kontrolního výboru na Praze 11 z doby starostování trestně stíhaného pana Dalibora Mlejnského. 

Ano a Top 09 se postupně na Jižním Městě formuje jako společenství kariéristů, pro které je politická činnost jen prostředkem, jak získat lukrativní posty, které by jinak pro ně nebyly dosažitelné.

Do komunální politiky vstoupili za Ano i občané, kteří chtěli upřímně změnit minulé pořádky . Bohužel většina zastupitelů Ano sleduje v politice stejné motivace a zájmy, jako členové již tradičních stran. Nelze se proto divit, že si v Ano nakonec dobře rozumí při porcování veřejných zdrojů, moci  s politickými matadory .

Proč se rozpadla na jaře 2016 koalice HPP11+Ano + TOP 09 na Praze 11 ?

Koalice výše uvedených politických stran s přehledem vyhrála volby v roce 2014, když si osvojila ve svých volebních programech myšlenky a cíle, které na Jižním Městě dlouhodobě prosazovali aktivní občané v době vlády trestně stíhaného exstarosty Mlejnského. Zatímco pro HPP 11 byly výsledky voleb příležitostí do puntíku plnit volební program a odtrhnout se od minulosti, pro jiné uvolněný prostor po starostovi Mlejnském byl jen příležitostí pro výměnu kádrů v akciových společnostech MČ Praha 11 se zachováním starých postupů. Ukázkou je obsazení Jihoměstské majetkové, a.s. zástupci Ano a Top 09 včetně výkonných orgánů bez výběrového řízení. 

Nemělo smysl se nadále tvářit, že formálně koalice na Praze 11 funguje, když faktickou koalici vytvořilo Ano, Top 09 s opozicí pana Mlejnského, KSČM,.., když odvolávají radní a prosazují účelové změny v rozpočtu MČ.

Velmi si vážím menšině zastupitelů z Ano, kteří zůstávají při hlasování věrní svému volebnímu programu a nenechali se při hlasování zmanipulovat. Plně se potvrzují slova prof. Bělohradského vyřčená na sjezdu hnutí Ano, že teprve čas ukáže zda převáží v politice Ano aparátčíci planoucí po moci a nebo naopak aktivní občané, kteří se přihlásili do Ano jen proto, že chtějí pomáhat stávající politickou situaci změnit.

Je zřejmé, že HPP 11 nebude nikdy kolaborovat na Praze 11 se stranami, kde jsou zastupitelé obviněni z tunelování majetku MČ Praha 11. Proto dnes nemá HPP11 koaliční potenciál jako přizpůsobivé Ano a Top 09.  HPP 11 je připraveno se vrátit ke koalici pokud tyto strany se budou opět hlásit ke svému vlastnímu volebnímu programu a ne k zájmům trestně stíhaného exstarosty pana Mlejnského a jeho pomahačů z KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…