LEV 21: Do voleb nás povede Jiří Paroubek

18.03.2014 15:00

V úterý odpoledne představil za přítomnosti médií veřejnosti lídr strany LEV 21 – Národní socialisté Jiří Paroubek oficiální kandidátku pro volby do Evropského parlamentu. Stranu v květnových volbách povede sám Paroubek. Hned za ním se na kandidátce umístil ekonom spolupracující se Světovou bankou Filip Drapák.

LEV 21: Do voleb nás povede Jiří Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Klademe si za cíl získat ve volbách dva mandáty,“ uvedl mimo jiné bývalý český premiér Jiří Paroubek. Na tiskové konferenci se veřejnosti představil i další kandidáti strany, například místopředsedu LEV 21 Petra Michka, manažerku krajské organizace Kateřinu Průdkovou či profesora a lékaře Ivana Šterzla.

Podle Jiřího Paroubka se strana hodlá v předvolebním boji zaměřit především na čtyři témata. „V našem programu se zabýváme řešením vysoké nezaměstnanosti a tvorby pracovních míst, dále zvýšením kvality života a životní úrovně lidí, ochrany spotřebitele a za čtvrté klademe důraz na boj proti kriminalitě a terorismu,“ vyjmenoval klíčové oblasti Paroubek.

Pro Českou televizi Jiří Paroubek shrnul i politické cíle, které si strana v rámci Evropského parlamentu klade. „Budeme prosazovat celostátní referendum k dostavbě dvou bloků v jaderné elektrárně Temelín. Dále budeme usilovat o promyšlené posilování federativních prvků evropské integrace s rozumným rozdělením kompetencí mezi orgány EU včetně Evropského parlamentu a členských států při plném respektování oprávněných českých národních zájmů,“ řekl lídr strany LEV 21 pro eurovolby Jiří Paroubek.

Strana pro volby zvolila heslo „Mé odhodlání – Vaše budoucnost“ a u příležitosti voleb byly aktualizovány i webová stránky www.paroubek.cz, kde je mimo jiné umístěn zkrácený i celý program strany či kandidátní listina včetně profilů kandidátů. Jiří Paroubek také potvrdil, že se v následujících týdnech chystá na návštěvu krajů, kde se chce setkat s místními obyvateli a diskutovat s nimi o úzkém vztahu mezi jednáním českých europoslanců a dopady na život běžných občanů.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…