Lachnit (ANO): Nejen „třicítkoví“ fanatici v ulicích

26.05.2023 9:15 | Komentář

Nejen v České republice, ale i v Německu a naposledy v Itálii se nám objevil jistý „nešvar“. Jde o chování extremistů, kteří v podstatě bez trestu ničí cizí majetek propichováním pneumatik nebo si berou jako rukojmí lidi, spěchající do práce, k lékaři či s dětmi do školy a bůhví kam ještě. Asi víte, o kom mluvím.

Lachnit (ANO): Nejen „třicítkoví“ fanatici v ulicích
Foto: Vít Hassan
Popisek: JUDr. Petr Lachnit

Je jistě zajímavé, že požadavek na plošné zavedení limitu rychlosti 30 kilometrů za hodinu v Praze se po agresivním blokování dopravy ve špičce ze strany několika „věrozvěstů lepších zítřků“ stalo agendou, o které se mluví. A to bylo pravděpodobně jejich hlavním cílem. Nastolit agendu a ovládnout s ní mediální prostor. Média potřebují skandály a bizarnosti. Média potřebují čtenost. Telenovela ve stylu protestujících lidí mezi auty na magistrále se ale také jednou okouká. No, třeba se pochodující svléknou donaha. Koneckonců je léto. Zájem médií se tím o pár týdnů prodlouží. Čím větší bizár, tím lépe!

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33704 lidí

Před několika dny několik „ekologických“ fanatiků opět zablokovalo pražskou magistrálu. Když se nedávno o to samé zase pokusili jejich „spolusouputníci“ v Berlíně, některým řidičům už lidově řečeno praskly nervy a začali si věci vyřizovat ručně. Bytostně to odmítám, ale představte si muže, co třeba veze svoji manželku do porodnice.

Vlastně se ptám, kdo vlastně napadl koho? Kdo z nás by byl klidný a desítky minut čekal, až bezpečnostní složky tyto jedince „odlepí“? Mám totiž obavu, aby se něco podobného nestalo i u nás. Další „aktivisté“ v sobotu v Itálii vylili černou tekutinu do jedné z ikonických fontán v centru Říma. Italská policie však prakticky okamžitě všechny zadržela.

Asi nejen já si kladu otázku, kde je právo. Vždyť stále z úst politiků slyšíme, že za demokracii a právní stát je třeba bojovat. Britský filozof John Stuart Mill před drahnou dobou řekl, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Měli bychom se nad tím minimálně zamyslet. Nebo bude pozdě. Proto pojďme tlačit na změnu legislativy, ať právo není jen jakási mlhavá naděje, zaručená zákonem. Možná si pak i tito „bojovníci za lepší zítřky“ své nedemokratické chování rozmyslí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.