Lachnit (ANO): Piráti placených funkcí nemají nikdy dost

24.11.2022 9:15 | Komentář

Říká se, že slibem nezarmoutíš. A tím předvolebním už vůbec ne. Jen co se urny uzavřou, přichází u leckterých šiřitelů dobra doba absolutních výpadků paměti. Vždyť do dalšího politického klání jsou to přece čtyři roky, takže zívačka. Lidé jsou hloupí, zapomenou.

Lachnit (ANO): Piráti placených funkcí nemají nikdy dost
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Tipnul bych si, že celostátními přeborníky v povolební amnézii jsou piráti z Prahy 5. V jejich programu se například píše, že „výrazně sníží počet placených zastupitelů“ a také, že „je třeba šetřit, ovšem politická reprezentace musí začít u sebe“. Tolik pirátské předvolební podkuřování občanům Prahy 5. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

A jaká je realita? Koaličních zastupitelů na radnici Prahy 5 je jednadvacet, z nichž patnáct (!!!) bude za svoji činnost pobírat plat. A teď to hlavní – včetně všech šesti pirátských zastupitelů. Nepamatuji si na příklad z komunální politiky, kdy po příchodu na radnici ji celý zastupitelský klub začal ždímat jako citron. Připomínám: „Je třeba šetřit“ a „výrazně snížíme počet placených zastupitelů“. Doslova unikátním paradoxem pirátského přístupu je, že slib nejenže nesplníte, ale učiníte pravý opak. Kachní žaludek bledne závistí.

Zmiňovaných šest zaplacených pirátských zastupitelů stojí ročně daňového poplatníka skoro šest milionů korun. A to nemusí být konečná. Třeba pirátstvo z Prahy 5 zatouží svůj klub šikovně rozšířit o další zastupitele z jiných stran, toho času bez honorovaných funkcí. Stačí lukrativní nabídka za veřejné peníze. Protože, jak praví klasik: není to málo?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…