Lachnit (ANO): Senioři, vládní lovná zvěř

11.06.2023 8:05 | Komentář

Naše babičky říkávaly: „Kdo lže, ten krade a do pekla se hrabe. Mně to připadá úplně nehorázné,“ prohlásil v nedávném televizním duelu s Andrejem Babišem premiér Petr Fiala, když uvedl, že důchodcům nadále peníze rostou, a to i přes nižší červnovou valorizaci.

Lachnit (ANO): Senioři, vládní lovná zvěř
Foto: Vít Hassan
Popisek: JUDr. Petr Lachnit

Drzost nynějšího předsedy vlády, obviňujícího jiné zrovna ze lží, považuji za nehoráznou. Je to právě lež, jež se stala hlavním instrumentem nynějšího kabinetu, který zcela zradil předvolební sliby a s pomocí některých médií si s občany hraje na „zapomněnou“. S podnikateli, majiteli nemovitostí či právě se seniory.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29717 lidí

Ti poslední se stali skutečnou lovnou zvěří. Není divu. Je snadné z průzkumů zjistit, že právě oni jsou skupinou občanů, kteří nynější majitele klíčů volili nejméně. Co s tím? Dáme jim lidově za uši.

Vše začalo právě zmíněným „okradením“ seniorů, kdy vládní poslanci na sílu snížili zákonem danou valorizaci důchodů. Přitom řada seniorů při plánování svých domácích už tak napjatých rozpočtů s těmito penězi počítala.

Životní standard těch nejzranitelnějších se dále sníží červencovým zrušením stovek poboček České pošty, které právě ti dříve narození v hojném počtu využívali. Prostě, poraďte si.

Další vládní fackou, tentokrát čerstvým pobíratelům starobního důchodu, je neschopnost státu tento důchod vyměřit. V 21. století je podle Petra Fialy zákonem stanovená hranice 90 dnů příliš krátká. Možná se dočkáme její prodloužení o další měsíce. Inu nestíháme, vládneme. Z čeho budou tito senioři žít, jsme se při omluvě pana premiéra nedověděli. Možná si upečou vzduch a na provoz domácnosti využijí „výhodných“ nabídek úvěrových firem.

Ale dosti chmur. I toto vládní řádění jednou skončí. Fiala a jeho parta dříve či později odejdou a stanou se antisociálním mementem, které v historii České republiky nemá obdoby. Věřte tomu. Bude líp!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…