Lachnit: Luštění baví každého aneb Výlet po mořském dně úspěšně pokračuje

02.08.2021 9:21

Seniory, pejskaře i maminky s dětmi, kterak drží v ruce doplňovačku a luští tajenku, můžete i v těchto horkých letních dnech potkat ve známém pražském údolí. Opravdu s velkým ohlasem se totiž setkal projekt Výlet s tajenkou pro seniory, jejich rodiny a přátele, který inicioval radní Městské části Praha 5 JUDr. Petr Lachnit a kterou vymyslela a připravila pro obyvatele Prahy 5 ve spolupráci s Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 společnost Velká dobrodružství.

Lachnit: Luštění baví každého aneb Výlet po mořském dně úspěšně pokračuje
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

“I když jsme původně mysleli, že na výlet půjdou hlavně senioři, ukázalo se, že luštit tajenku baví skoro každého. Vyrazit s rodinou a přáteli na výlet ven, protáhnout si tělo na čerstvém vzduchu, pobavit se, a ještě za odměnu získat skleničku s pohádkovým motivem, zkrátka považují lidé za dobrý nápad. Od jara celou trasu prošlo více než 500 lidí a ohlasy jsou skvělé. Přihlásilo se nám i několik organizátorů příměstských táborů, který si výlet pro své svěřence naplánovali v příštích dnech,“ vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Text výletu s tajenkou, doplňovačku i mapu si můžete jedním kliknutím stáhnout a vytisknout na webu ZDE nebo na stránkách ZDE.

„Procházku jsme si s kamarádkou skvěle užily. Jely jsme přesně podle plánu – autobusem do Hlubočep, pak jsme šly dvě hodiny výlet a luštily, až se nám z hlavy kouřilo, a zpátky jsme se svezly vláčkem z Holyně. Otázky jsou tak akorát, mnoho napoví informační tabule, ale španělskou jeskyni jsme si musely najít až doma v encyklopedii,“ smála se paní Jarmila Malá, která je v důchodu a výlet plánuje projít ještě jednou i se svým desetiletým vnukem.

Putování začíná pod viaduktem v Hlubočepích. Délka trasy je zhruba 3 km, projde ji každý včetně malých dětí. Výlet je možný jet s kočárkem, na kole, vzít s sebou můžete i psy. Ideální je i pro děti ze školek či žáky základních škol, kteří mohou výlet projít během dopledne. Cesta za hádankou vede Prokopským údolím, až k železniční zastávce v Holyni. Pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout drobný dárek. Trasu lze jít, kdykoliv budete chtít. Pokud se vám podaří vyluštit tajenku, můžete si za odměnu vyzvednout drobný dárek v Informačním centru Prahy 5, Štefánikova 249/30, Praha 5 (otevírací doba: pondělí a středa 8:00–18:00, úterý a čtvrtek 8:00-15:30, pátek 8:00-14:00 hodin).

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.