Lachnit: V Komunitním centru Louka otevře „Inspirativní kavárnička“

30.12.2019 8:36

Inspiraci, tvoření, učení i setkávání se – to vše nabízí komunitní prostor Louka! Od září do listopadu proběhla ve smíchovském Komunitním centru Louka spousta tvůrčích dílen, zajímavých workshopů, jazykových či počítačových kurzů, tréninků paměti. Kutilo se, kreslilo, povídalo, rozjímalo nad svátky i tradicemi v prostorách, které jsou provoněné příjemnou atmosférou a přátelským duchem.

Lachnit: V Komunitním centru Louka otevře „Inspirativní kavárnička“
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Novinkou od babího léta je i loutková dílna (Loutky v Louce), kde se pravidelně v pátek setkává skupina šikovných dam. Velmi intenzivně a s velkým nadšením se zde pracuje na přípravách nových pohádek. Prvotinou je maňásková pohádka „Vrána, liška a rok“ – loutkový soubor ji již dvakrát představil dětským divákům, kteří byli nadšeni z úžasných chlupatých zvířátek i kouzelné scény. Součástí listopadového představení bylo i milé mezigenerační setkání, kdy po divadélku všichni zúčastnění společně rozebrali význam a poslání pohádek. Začátkem prosince podobné setkání s „Loutkou v Louce“ proběhlo i v Komunitním centru Prádelna. Od nového roku se bude zkoušet další nová pohádku o zvířátkách – ta se již v prostorách Komunitního centra Louka pečlivě připravuje.

A co dalšího se chystá po vánočních svátcích? Již nyní víme, že program bude opět hodně nabitý! Od ledna bude zahájen kurz digitální fotografie, kurz kresby - krajina (zájemci se můžou již nyní hlásit ZDE). Budou pokračovat oblíbené kurzy floristiky, biokosmetiky, tréninky paměti a kurzy počítačů, kutilské dílny i jazykové kurzy a také nebude chybět sociální poradenství v oblasti pečovatelských služeb.

A protože se v našem centru setkává spousta zručných a šikovných seniorů, kteří velmi rádi tvoří, můžete se těšit od nového roku na novinku. Jednou do měsíce se uskuteční tzv. Inspirativní kavárnička, kdy si v prostoru komunitního centra můžete popovídat třeba nad háčkováním, pletením, šitím či jinou rukodělnou činností. Dveře Komunitního centra Louka jsou prostě otevřeny všem seniorům Prahy 5, kteří chtějí aktivně a užitečně trávit svůj volný čas, poznat nové přátele, předat své zkušenosti či dovednosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.