Lacko (ANO): Praha uspořádala seminář k bytové politice

24.04.2018 20:01

Aktuální bytová politika hlavního města Prahy byla tématem semináře, který se uskutečnil v budově Nové radnice formou kulatého stolu. Iniciátorem akce byl radní hl. m. Prahy pro oblast bydlení Radek Lacko.

Lacko (ANO): Praha uspořádala seminář k bytové politice
Foto: archiv
Popisek: radní Prahy Mgr. Radek Lacko (ANO)

Účastníci semináře měli možnost se jednak seznámit s aktuálními kroky, které hlavní město v této oblasti připravuje, sami také prezentovali své postřehy, názory a zkušenosti. Mimo jiné se ukázala vysoká potřeba pořádání dalších podobných setkání, neboť problematika bydlení je jednou ze základních lidských potřeb a zejména v současné době sestává vysoce exponovanou.

„Zastavení privatizace a zahájení nové bytové výstavby je po letech stagnace prvním opravdu vážným krokem reagujícím na potřeby obyvatel hlavního města,“ uvedl radní Radek Lacko a dodal: „Díky dříve realizovaným krokům, se také podařilo uspokojit poptávku po bydlení u řady seniorů, handicapovaných lidí či mladých rodin. I profese jako jsou záchranáři, učitelé či policisté mají možnost získat od hlavního města byt. Stejně tak mladí lidé vycházející z dětských domovů nekončí na ulici, ale začínají v městských bytech.“

V rámci semináře také prezentovala prezidentka nadace Naše dítě a senátorka Zuzana Baudyšová projekt Dobrý start. „Tento projekt má pomoci k úspěšnému přechodu do života a vytvoření dobrých podmínek pro samostatné bydlení a stabilní pracovní uplatnění pro chlapce a dívky, kteří opouštějí dětský domov. Jsem velmi ráda, že se partnerem projektu stává i hlavní město Praha,“ sdělila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…