Langšádlová (TOP 09): Je lépe pravidla zmírnit nebo zrušit, když je nikdo nebude dodržovat

05.12.2018 15:49

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2018 ke změně vládního návrhu zákona o vnitrozemské plavbě.

Langšádlová (TOP 09): Je lépe pravidla zmírnit nebo zrušit, když je nikdo nebude dodržovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová

Děkuji za slovo, pane předsedající. Já si dovolím dvě poznámky.

První poznámka je k tomu alkoholu. Chtěla bych říct, že my podporujeme toleranci do jednoho promile, ale co mě děsí, je ta diskuse na hospodářském výboru, kde úplně všichni, včetně zástupců Ministerstva dopravy, říkali: No jo, my vždycky, když jsme jeli na tu vodu, tak vždycky jsme si to pivo dali, oni si ho totiž dávají všichni. Ale přesto jsme proti té toleranci. - A to je naprosto chybný přístup. Zkrátka pokud máme pravidla, tak je máme dodržovat. A pokud nejsme schopni ani dosáhnout toho, že by se kontrolovaly, nebo stejně víme, že je velká část veřejnosti zkrátka nebude dodržovat, tak je lépe ta pravidla zmírnit nebo zrušit. Zkrátka dopředu u zákonodárců říkat - my víme, že se to nedodržovalo nikdy a dodržovat nebude - a současně trvat na tom, že to tak má být, je zkrátka naprosto špatně. To máte jako s dětmi, když jim nastavíte nějaká pravidla a dopředu říkáte - ale dodržovat je nemusíš. Takže špatně. Špatný přístup z principu.

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

A co se týče té Berounky. V údolí Berounky žiji od svého narození. Velmi si vážím toho, že v tomto místě můžu žít. A je pro mě nepředstavitelné přes ty výhrady, které tady můj předřečník říkal, že by tato řeka měla být jednou splavněna. Já si myslím, že nejenom můj názor, ale starostů v Poberouní, včetně té části ku Praze, je, že je nepřijatelné, aby jednou byla řeka splavněna, přestože rozumím těm argumentům ekonomickým, které zazněly od mého předřečníka. Myslím si, že je správný pozměňující návrh paní kolegyně Krutákové. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce