Laudát (KAN): Babišovi rostou preference, nám dluhy a inflace

13.09.2021 9:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k aktuálním volebním preferencím

Laudát (KAN): Babišovi rostou preference, nám dluhy a inflace
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Pokud máme věřit průzkumům, tak by blížící se volby vyhrálo ANO majitele Andreje Babiše. Zato v v ekonomických kategoriích, kde vládne definovaná matematika, máme jasno. Po rekordním zadlužování země, na které si zjevně velká část voličů už zvykla a myslí si, že to nejsou její dluhy, přišla i další, snad trochu hmatatelnější rána - inflace vzrostla na 4,1 procenta. Už předtím jsme okopávali první příčku v Evropě a nyní jsme pro jistotu ještě nasadili k dalšímu trháku.

Bezuzdné rozhazování peněz na dluh a nedostatek některých komodit a výrobků vlivem čínského viru přinesly svoje trpké ovoce. Chtěli jste být odpovědní a spořit si na horší časy, na penzi, na bydlení, na splnění osobního snu? Túhle. Při mrzkých podmínkách bank a bublině na trhu realit si nechte o stabilitě vlastních úspor zdát sladké sny.

Tak to končí, když významná část lidí volí lemply a nad měnou bdí banda korytářů v čele s guvernérem za odměnu, který se nestyděl napomoci Zemanovým čachrům s nelegitimní úřednickou vládou. Bankéři mají rádi inflaci, proto ji cílí na dvě procenta. Zato Rusnok na čtyři, a to nemusí být konec. Pokud se nic nestane, zaměstnanci přijdou automaticky o čtyři procenta platu, taktéž důchodci, kteří už možná brzo zjistí, že za více peněz si mohou koupit méně. Úspory se smrsknou.

Anketa

Věříte průzkumu STEM, že ANO získá ve volbách 32,4 %?

hlasovalo: 61854 lidí

Kdysi koloval vtip, který nebyl vtipem. Na besedě s Husákem se babička ptala:
"A soudruhu tajemníku, budou roury ke kamnům?"
"Budou, babičko, budou."
"A budou i kolena do komína?"
"Samozřejmě," zestručnil odpověď Husák. Ale babička pokračovala:
"A soudruhu, půjdou kolena nasadit na rouru?"
"To víte, že ano," děl generální tajemník ÚV KSČ.
"To jsem ráda, to se mně ulevilo. To už bude jako za Rakousko-Uherska," dorazila nejvyššího soudruha babička.

Dnes by se mohl postsocialistický dialog odehrávat například v prostředí stavebnictví. "Tady Čulibrk, nemáte protipožární dveře?" "Nemáme, termín dodání je konec listopadu". "Potřebujeme kolaudovat v říjnu". "Pane Čulibrku, nemáme. Ještě se zeptám ředitele, jestli by nebyly za příplatek". "Kolik by stály?". "130 tisíc bez DPH" "Ježíšmarjá". "Tak vydržte u telefonu". Za chvíli se ozvala do telefonu konečná odpověď: "Tak ani za těch 130 tisíc. Je mi líto. Ptejte se v prosinci".

ANO, líp už bylo. Váš Aktiv Nespokojených Občanů. Odpověď na otázku, kdy už aktiv nespokojených občanů bude spokojen, je za milión.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…