Laudát (KAN): Flastenci jsou šokovaní, že ztrácejí proruského lídra české politiky

06.05.2022 10:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozehrané politické hře mezi Milošem Zemanem, Andrejem Babišem a nově Josefem Středulou.

Laudát (KAN): Flastenci jsou šokovaní, že ztrácejí proruského lídra české politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Tři hlavní zdroje tradic naší lidově demokratické armády a dva hlavní zdroje problémů Babišova prezidentování: zemanologové si minulý týden  nemohli nepovšimnout citelného ochlazení Zemanovy přízně Andreji Babišovi ve věci jeho kandidatury na Hrad. Na sjezdu odborářů se novým Milošovým koněm stal Josef Středula. Asi není překvapením, že před několika hodinami jsme se oficiálně dověděli, že Středula kandidaturu probral s rodinou a jde do toho!

Asi si vzpomínáte na generálovu prověrku politických znalostí na Zelené Hoře ve filmu Černí baroni. A došlo i na "hlavní zdroje tradic lidově demokratické armády". Nakonec vojíni s Troníkem dospěli  k závěru, že zdroje jsou tři, a sice soudruh Žižka, soudruh Hus a soudruh Jirásko. Nezaznamenal jsem, že by se někdo zamýšlel nad zdroji Zemanova ochladnutí ve vztahu k Babišovi. Domnívám se, že zdroje ochlazení jsou dva - soudruzi Jiří Ovčáček a Vratislav Mynář. Proč? Asi si vzpomínáte na loňskou podzimní zdravotní krizi hlavy státu. Pavouci útočili a upadaly jim nohy, Babiš přijel žadonit o podporu, ale ujel zadním východem z Lán. Z téže brány prosluněnou podzimní krajinou odvážela záchranná služba chorého prezidenta do Ústřední vojenské nemocnice.

A potom se to stalo. Nejeden politik zlomil nad Zemanem hůl s tím, že z lapálie už mu nepomůže ani zázrak. Senát licitoval o jeho schopnosti zastávat úřad, což do smrti Zeman nezapomene jeho předsedovi Vystrčilovi, který se dle názoru Hradu snažil Zemana z úřadu vystrčit. A samozřejmě v atmosféře hysterie o nakládání se Zemanem v Lánech před hospitalizací se na přetřes dostalo i jméno "viníka" opožděného přivolání záchranky - kancléře Mynáře. A Babiš ve funkci premiéra najel na vlnu zúčtování a nechal se slyšet, že kancelář Hradu zbaví Mynářů a Ovčáčků.

Zázraky se dějí, nebo zdravotníci v ÚVN jsou kouzelníci. Zemana se jim podařilo vzkřísit do kondice, jakou nikdo nečekal. A nastalo - jako obvykle v těchto případech - účtování. Babiše na sjezdu odborářů nenechali ani promluvit a Miloš dělal, jako kdyby expremiér Bureš neexistoval. Vychvaloval Středulu a mlel svoje dávno přežité nápady o spoluřízení firem zaměstnanci. Babiš musel mlčet a poslouchat chválu, v té chvíli už svého soka.

O tom, že Středulovi to u manželky s kandidaturou prošlo, jsem začal přemýšlet po jeho výroku na adresu kandidáta exsoudruha Dlouhého na guvernéra ČNB. Tento předlistopadový soudruh z hnízda nechvalně proslulého a navýsost podezřelého Prognostického ústavu byl Středulou označen za minulost s dovětkem, že bychom se snad mohli po třiceti letech posunout dál. Asi nejsympatičtější sdělení od Josefa Středuli, které jsem kdy slyšel.

Jedinou otázkou ve věci Hradu Andreje Babiše je, kolik příznivců stávající hlavě státu zůstane po jeho otočce s Ruskem a jeho expřítelem Putinem. Nejedna absolventka university života se nechala slyšet, že Miloš už není jejím prezidentem, protože otočil o 360 stupňů, flastenci jsou šokovaní, že ztrácejí proruského lídra české politiky. O otočkách ve stupních se však nezmiňují. Asi ne všichni absolvovali univerzitu života a vědí, jak to s těmi otočkami ve stupních je.

Takže zdroje Zemanova ochlazení jsou dva. Tak si to vy tupci zapamatujte! (Zde použil politik usměvavého smajlíka, poznámka redakce)

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky