Laudát (KAN): Ukrajina musí vyhrát, jinak máme Rusáky ve střední Evropě

20.02.2023 16:03 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.

Laudát (KAN): Ukrajina musí vyhrát, jinak máme Rusáky ve střední Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

"Pragmatik" vyrazil na cesty: hodně nepromyšlená slova slyšel ukrajinský ministr Dmytro Kuleba z úst Petra Pavla na Mnichovské bezpečnostní konferenci. Rusové změnili ve válce s Ukrajinou taktiku a možná se v této době láme chleba, kudy se bude konflikt ubírat. Všichni Ukrajině slibují zbraně a munici, očekávají vítězství, ale dodávky vojenského materiálu váznou. Každý politik za této situace musí začít především slovy podpory a naděje. A teprve v druhé řadě, možná trochu natvrdo, vyzvat země, aby nejen slibovaly, ale i rychle svoje sliby plnily. A za dnešní situace vykládat veřejně o nepříznivých "realistických " scénářích se prostě nemá, pokud dotyčného nechcete demoralizovat a stavět ho do bezvýchodné beznaděje. To bohužel náš budoucí prezident udělal. Sám netuší, co se bude v následujících měsících odehrávat, tak někdy mlčet je více. Mnichovská konference je hlásnou troubou politiků a jejich záměrů, nikoli neveřejné zasedání maršálů a generálních štábů na americké letecké základně v Německu.  Slova naděje, podpory, útěchy a hlavně soucitu s lidmi v hraniční existenciální situaci jsou stejně důležitá, jako dodávky tanků, děl, munice, letadel a střeliva. Možná i důležitější. Měl říci Kennedy Berlíňanům, aby se pragmaticky vzdali obklíčeni sovětskou loutkou DDR? NE. řekl jim, že je jedním z nich, t. j. vcítil se do jejich postavení a jejich budoucích osudů a vlastně jim řekl, že i on sdílí jejich budoucnost. A tím se zavázal je chránit a podporovat. Téhle lize politiky pan generál zjevně nerozumí. Měl by si vzít k sobě kvalitní poradce, nikoli pochlebníky. Jinak hrozí, že bude dělat ostudu, i když na rozdíl od Zemana, kultivovanou řečí. Ukrajina musí vyhrát na celé čáře, jinak máme Rusáky ve střední Evropě. Tak prostá ta realita je.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice