Laudát (KAN): Už se perou

01.10.2021 10:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vyhrocené situaci ve Velké Británii

Laudát (KAN): Už se perou
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Filmová hláška, zakončená otazníkem, se pro Británii stala realitou bez otazníku. Britská společnost zřejmě poprvé zažívá, co my narození v socialismu jsme zažívali skoro každodenně. Nekonečné fronty na britských čerpacích stanicích ale gradují i do velmi odporných rvaček. Že bych se za socialismu pral ve frontě na tenké párky, jindy na toaleťák, to se nestalo.

Občas i mizérie je zajímavou zkušeností. Bez nedostatku cihel bych nepoznal, jak se vytahují čerstvě pálené cihly z ještě horké pece, nebo vykládání cementu rovnou z vagonu na vůz těžce sehnaného fuškaře, dobrá zkušenost do života. O shánění dlaždiček, které soudruzi kvůli vadám nevyvezli do valutové ciziny, ranní stepování ve frontě na knihu, která alespoň trochu dávala naději, že se v ní tolik nelže, ani nemluvím.

"Hrdí Britové" teď pociťují pravdu o tom, kdo jejich blahobyt poslední desetiletí svojí prací dotvářel. Asi ale ještě nepochopili realitu a zvou řidiče kamiónů na tři měsíce do svého království. To určitě někomu stojí za to. Túhle. Možná by měl Boris sám za volant usednout. Když v kampani vláčel býka za rohy, proč by neuřídil cisternu? Co Britům navařil, to by si teď měl vyžrat. Takhle by to podle mě mělo chodit nejen za kanálem, ale i u nás.

P.S. Benzínu je na britských pumpách nedostatek, ale vyvažují to živá prasata, kterých je přebytek, protože je nemá kdo porazit kvůli nedostatku řezníků.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.