Laudát (KAN): Zase byznys. Kolikrát ještě?

02.02.2023 7:37 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k (ne)účasti ruských sportovců na olympiádách.

Laudát (KAN): Zase byznys. Kolikrát ještě?
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

V kuloárech Mezinárodního olympijského výboru už se zase diskutuje, jak ruské a běloruské sportovce pustit na olympiádu. Bez ruské/běloruské identity, bez vlajek a s absencemi hymny. Na to Rusové vykřikli, že požadují plnohodnotnou účast. Není divu, že se ukrajinský prezident proti i „umírněné" účasti sportovců ze zemí, které sužují Ukrajinu, ohradil. Olympijští bafuňáři už zase diskreditují olympijskou myšlenku. Místo solidarity a hlubokého smutku z dění na Ukrajině cynicky vymýšlejí, jak zase ohnout etiku. Zábavu a prachy nadřadit nad masakry na Ukrajině. Beru, že sportovci obou zemí patří v řadě disciplín ke špičce, a ne všichni jsou produkty chemického průmyslu a lékařství, ale všechny jejich případné medaile nestojí ani z jedno zabité, nebo doživotně zmrzačené dítě. Nestojí za jediného sirotka, kterému absence matky, nebo otce poznamená celý život. Kdyby byli pánové v MOV trochu slušní, přeskupili by si žebříček hodnot. I světoví sportovci by měli přispět k lepšímu světu a vyslat jasné gesto, že normální je nevinné lidi nevraždit.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…