Leitnerová (Piráti): Kraj ve spolupráci s Charitou Vyškov zajistí nové prostory pro denní stacionář

11.03.2023 14:28 | Tisková zpráva

Denní stacionář pod krajskou příspěvkovou organizací Sociální služby Vyškov sídlí dlouhodobě v pronajatém prostoru ve vyškovské nemocnici. Toho se ale dotknou plánované úpravy v souvislosti se vznikem Centra přirozeného porodu.

Leitnerová (Piráti): Kraj ve spolupráci s Charitou Vyškov zajistí nové prostory pro denní stacionář
Foto: Piráti
Popisek: Jana Leitnerová

Stacionář proto bude v nemocnici v provozu už jen do konce června. Jihomoravský kraj našel náhradní řešení a lidé na Vyškovsku o tuto službu nepřijdou. Péči o klienty v centru denních služeb zajistí od druhé poloviny roku kompletně Charita Vyškov.

Charita Vyškov má už tento druh sociální služby zavedený a je připravena nové klienty přijmout. Kraj jí umožnil navýšení pracovních úvazků o tři místa. Služba se tak z budovy nemocnice přesune více do centra města.

„Zachování služby pro nás bylo prioritou. Ve chvíli, kdy jsme řešili s vedením naší příspěvkové organizace budoucnost denního stacionáře, shodli jsme se, že chceme zajistit nejen vyhovující prostory, ale také pokračovat v nastavené kvalitě služby. Po jednáních s vedením města Vyškova a Charity Vyškov jsme se dohodli, že službu v průběhu letošního roku charita převezme úplně. Má totiž zkušenosti s poskytováním sociálních služeb pro osoby s různými typy postižení, kvalifikovaný personál a také lépe dostupné prostory,“ uvedla Jana Leitnerová, krajská radní pro sociální a rodinnou politiku.

„Vedení kraje nás oslovilo s možností, zda bychom sami jako město neměli prostory k pronájmu, nakonec jsme se ale na jednání shodli, že nejlepší variantou bude právě spolupráce s Charitou Vyškov. Zachování služby a její kvalita pro nás bylo to nejdůležitější, proto jsem rád, že došlo k dohodě a pro občany Vyškova i okolních obcí službu udržíme,“ doplnil starosta Vyškova Karel Jurka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…