Levice: Mezinárodní den žen ve stínu pandemie a války

08.03.2022 14:27 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Mezinárodnímu dni žen a Ukrajině.

Levice: Mezinárodní den žen ve stínu pandemie a války
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Mezinárodní den žen ve stínu pandemie a války

Letošní Mezinárodní den žen se odehrává v ještě náročnějším období, než ten předchozí.

Před rokem touto dobou jsme prožívali období nejpřísnějších protipandemických opatření, které mimo jiné nasvítilo důležitá fakta o naší společnosti – např. to, že kola ekonomiky roztáčená v továrnách se nesmějí zastavit ani na pár dnů, že není možné vyplácet nemocenskou ve výši 100 % příjmu, nebo že ženy zvládnou několik měsíců non-stop pečovat o své děti, pomáhat jim při distančním vzdělávání, u toho mnohdy ještě zvládat svojí práci, a nezbláznit se z toho. Obdivovali jsme tehdy neutuchající práci zdravotnic a zdravotníků, zatímco se k nim dostávala také kritika a urážky.

Polští vládnoucí představitelé, aby odpoutali pozornost od svého selhání v boji s pandemií, prosadili v zemi téměř úplný zákaz interrupcí. Krutý protipotratový zákon už stál život nejméně dvou žen!

Letos, zatímco pandemie stále pokračuje, ji v našich myslích najednou překryl válečný konflikt na Ukrajině. Naše solidarita teď patří ženám z Ukrajiny, které prchají se svými dětmi z rodné země do bezpečí, ženám, které zůstávají, i těm, které bojují proti invazi se zbraní v ruce.

„Někdo se může každodenně zmazat nebo sjet, někdo zase usilovně cvičit, jíst ananasy a nanášet si na obličej pleťovou masku. Každej si o tom druhým bude myslet, že nemá pravdu. A až umřou, vznesou se k Pánu. Ten jim oběma přísně řekne: „Celej život jste měli, a Putin sedí v Kremlu, jak seděl. A vy jste byli zažraný do hovadin. Jak si to představujete? Nebuďte zažraný do hovadin, svrhujte diktátory.“ (Naděžda Tolokonnikovová, Jak udělat revoluci)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…