Levice: Nikdy se nesmíme smířit s nespravedlností

21.02.2022 13:49

V pátek si připomeneme smrt Jana Zajíce. Jan Zajíc se stal druhou živou pochodní, která měla reagovat na rezignaci společnosti po okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy.

Levice: Nikdy se nesmíme smířit s nespravedlností
Foto: levice.org
Popisek: Levice

U této příležitosti strana Levice pořádá pietní shromáždění s názvem " Nikdy se nesmíme smířit s nespravedlností!", které proběhne od 17 hodin u prvotního pomníku Jana Zajíce a Jana Palacha na Václavském náměstí v Praze.

Ke společnému uctění památky Jana Zajíce Levice přizvala také strany, s nimiž jedná o možné spolupráci, jmenovitě hnutí Budoucnost a Idealisté, ČSSD, KSČM a Zelené, a také všechny spoluobčany, kteří se ztotožňují se Zajícovou myšlenkou "Nesmíte se nikdy smířit s nespravedlností, ať je jakákoliv."

Hrdinů, jako je Jan Zajíc, je ale mnohem více. Lze mezi ně řadit například mnohem známější osobnosti, jakými jsou Jan Palach, pochodeň číslo jedna, a nebo protifašistická aktivistka, socialistka a feministka Milada Horáková, která byla za své názory popravena v zinscenovaném procesu. Oni a mnozí další chtěli svými činy upozornit na chyby minulého režimu a snažili se o návrat k původním socialistickým hodnotám demokracie, rovnosti, svobody a solidarity. Podobně to vidí Tomáš Ulrich, člen Předsednictva CV Levice: "Levici budujeme jako radikálně levicovou stranu, která usiluje o překonání kapitalismu demokratickým socialismem - společností založenou na demokracii, rovnosti, svobodě a solidaritě. Zároveň však hledáme takové cesty, které nebudou rezignovat na hodnoty demokracie, lidských práv a svobody jednotlivce."

Odkaz na událost ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice