Levko (STAN): Moje cesta do poslanecké lavice není úplně standardní

16.02.2022 11:38 | Tisková zpráva

Na dnešním jednání Poslanecké sněmovny složila poslanecký slib Jarmila Levko.

Levko (STAN): Moje cesta do poslanecké lavice není úplně standardní
Foto: Repro Facebook
Popisek: Jarmila Levko, poslankyně STAN

Nahradila tak Jana Farského, který se svého mandátu na začátku úterní schůze vzdal. Dlouholetá ředitelka libereckého divadla F. X. Šaldy kandidovala v říjnových parlamentních volbách v Libereckém kraji na sedmém místě a získala 9 601 preferenčních hlasů. Stala se tak první náhradnicí, kterou je vždy první nezvolený kandidát z dané kandidátní listiny.

„Moje cesta do poslanecké lavice není úplně standardní. O to víc si této funkce vážím a jsem připravena ji svědomitě vykonávat. Ve Sněmovně bych ráda využila svých dosavadních zkušeností a věnovala se zejména kultuře. Ostatně k tomu mě vede právě má profese ředitelky divadla. Mezi mé cíle patří například pomoc kulturním institucím. V mém zájmu je ale také oblast školství, a stejně tak regionální témata. Chtěla bych se zasadit o spravedlivější rozpočtové určení daní, jako klíčovou vnímám i dostupnost kvalitní zdravotní péče ve všech krajích. Samozřejmě ale bude teprve tématem diskuzí a konzultací, v jaké oblasti půjdu více do detailu nebo v jakém sněmovním výboru zasednu,” představila své priority po složení slibu nová poslankyně hnutí STAN Jarmila Levko.

„V každém případě budu dělat vše proto, abych byla ve Sněmovně platná, a dostála tak slibům, kterými jsem se voličům v kampani prezentovala,” dodala Levko. Nová poslankyně je připravena věnovat se práci ve Sněmovně naplno, proto požádá o uvolnění z postu ředitelky divadla od 30. června 2022.

Jarmila Levko nahradila Jana Farského, který ve Sněmovně působil už v minulých volebních obdobích. Během nich se mu podařilo prosadit hned několik důležitých zákonů. Poděkování mu patří i za jeho boj s nezákonnými exekucemi.

Ing. Jarmila Levko

  • od roku 2018 je členkou zastupitelstva města Liberec
  • stala se místopředsedkyní finančního výboru a výboru pro vzdělávání libereckého zastupitelstva
  • od roku 2014 je ředitelkou libereckého divadla F.X. Šaldy, kde předtím působila jako ekonomická náměstkyně
  • vystudovala obor ekonomika a řízení na Technické univerzitě v Liberci 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…