Lidinský (Úsvit-NK): Ne dýka, ale saracénská šavle do zad

03.12.2015 15:09

Pokud se prokáže obvinění Ruského prezidenta Vladimíra Putina o ropných obchodech Turecka s Islámským státem, musí to mít pro tohoto nedůvěryhodného spojence NATO dalekosáhlé důsledky.

Lidinský (Úsvit-NK): Ne dýka, ale saracénská šavle do zad
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

Prezident Turecka Erdogan sice tato obvinění vytrvale odmítá, ale obávám se, že satelitní snímky a další důkazy, které Kreml na tiskové konferenci předložil, hovoří jasně. Navíc určitě není od věci připomenout, že syn Erdogana Bilal je majitelem hned několika plavebních společností a kontroluje vývoz ropy z míst ovládaných Islámským státem. Zdá se to jako dokonalý rodinný podnik

Není to dýka do zad nám spojencům v boji proti mezinárodnímu teroru, je to přímo saracénská šavle. Turecko se opět ve světě ukazuje jako nedůvěryhodný spojenec, který se nezdráhá podle všech indicií s vidinou zisku a ve jménu Alláha obchodovat s krvavou ropou od Islámského státu.

Vedení NATO by mělo se mělo vážně zabývat působením Turecka v organizaci. EU by také měla neprodleně zastavit finanční pomoc na řešení migrační krize ve výší 500 milionů Eur, které Turkům přislíbila a zrovna tak premiér Sobotka by měl okamžitě stopnout oněch avizovaných 400 milionů korun, o které okradl české důchodce na úkor tureckých kšeftařů s lidským neštěstím.

Jednou rukou podporovat Islámský stát, bombardovat Kurdy a druhou rukou brát peníze na uprchlíky, které IS vytváří, je vážně za hranou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.