Línek (KDU-ČSL): Dotace jdou na památky i živou kulturu

15.09.2018 19:37

Radní Pardubického kraje projednávali další žádosti o dotace z programu podpory kultury a památkové péče. Schválili příspěvky v celkové částce 366 tisíc korun a zastupitelstvu navrhli podpořit další žadatele částkou 800 tisíc korun.

Línek (KDU-ČSL): Dotace jdou na památky i živou kulturu
Foto: archiv zastupitele
Popisek: 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek (KDU-ČSL)

„Rozdělili jsme 3x100 tisíc korun pro cenné památky – na opravu kůru v kostele Narození Panny Marie v Dašicích, na opravu střechy kostela Proměnění Páně ve Výprachticích a na restaurování oken a dveří na historické vile ve Svitavách. Kromě toho přispějeme částkou 66 tisíc korun Památníku národního písemnictví na přípravu DVD spojeného se sborníkem z vokolkovské konference, kterou jsme spolupořádali vloni na jaře v Pardubicích a která mapuje zdejší významné kulturní osobnosti z rodiny Vokolkových,“ uvedl 1. náměstek hejtmana pro majetek, investice a kulturu Roman Línek.

Zastupitelstvu postoupili radní návrhy na 300tisícovou dotaci na opravu střechy kostela sv. Františka Serafinského v Chocni a letošní půlmilionovou dotaci pro Barocco sempre giovane na jeho regionální činnost. „Již v loňském roce Zastupitelstvo rozhodlo, že vedle Východočeského divadla a Komorní filharmonie bude podporovat i třetí profesionální kulturní soubor v kraji, orchestr Barocco sempre giovane. Jeho členy jsou z velké části absolventi pardubické konzervatoře a pořádají jak pravidelné řady abonentních koncertů, tak vystupují v kraji i na dalších místech v České republice a v zahraničí,“ dodal Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.