Linek (Soukromníci): Ministr, který připomíná hadr na podlahu, pro mne není ministr

27.08.2020 16:49

Komentář na facebookovém profilu k aktuální politické situaci

Linek (Soukromníci): Ministr, který připomíná hadr na podlahu, pro mne není ministr
Foto: Archiv Ladislava Linka
Popisek: Ladislav Linek

Muži mi lhali a ženy, ty lhaly mi nejvíce. Tak nějak vypadá pasáž jedné z básní Františka Gellnera. V jiné době měla jiný význam, ale rozhodně se báječně hodí na současnou politickou situaci v naší republice.

O to více, že v současné době používané lži jsou jednoduché, průhledné až primitivní a je z nich zcela zřejmé, že jsou takto podávány, a to ještě s potřebnou mírou pokrytectví až výsměchu veškerým obyvatelům této země. Tak to dle jistých náznaků již vidí i nejzatvrzelejší skalní příznivci této vládnoucí garnitury. Možná, že každý z nás je ochoten ze sebe dělat za velmi dobré peníze kašpara, ale obvykle všechno má své limity. Je však zcela evidentní, že některým lidem tyto limity chybí. Stejně jako elementární zbytky cti či lidské důstojnosti. Odborníci, kteří 5 x denně mění své názory, pro mne nejsou odborníci.

Anketa

Je špatně, když se lidé smějí zranění prezidenta Zemana?

95%
5%
hlasovalo: 13769 lidí

Ministr, o němž jsem se dočetl, že má výraz týraného mončičáka a který připomíná hadr na podlahu, pro mne není ministr. Epidemiolog, který z cizí země varuje všechny ostatní před cestami do této země, neboť je zde nebezpečno, je jen pokrytec. Ten, který mění názory jak na běžícím pásu, a má jen katastrofické vize, není pro mne tím hrdinou - zachráncem. Škoda, že tak nevaroval v době, kdy se tomu všichni smáli. Navíc se stigmatem rodinné firmy za zády, která zajišťuje "nezbytnou" záchranu obyvatel.

A tak se všichni podrážejí ve snaze zůstat ve své nenahraditelné funkci, samozřejmě za peníze daňových poplatníků, co nejdéle. A všechno to doprovázejí nepředstavitelné zmatky, které kdyby někdo záměrně chtěl zorganizovat, tak toto asi nedožene.

No a ženy?! Napadly mne alespoň dvě, které by se z cizího rozdaly. Ale mají kupování voličů jako úkol číslo jedna. A vlastně i jako úkol číslo dva a tři. Jakákoli elementární finanční zodpovědnost je zadupána do země. A to všechno řídí člověk, který ve výše uvedených vlastnostech všechny předčí. Je přímo řízen z PR centrály. Dopoledne něco odkývá, počká na reakci veřejnosti, pak dostane přímé echo z centrály PR, a odpoledne již odkrývá viníka této situace a večer je zachránce národa svým rozhodnutím, svým "selským rozumem" (nic společného se stejnojmenným filmem). Ptám se po cimrmanovsku. Kdo způsobil, že i sám náčelník vydával tak zvrácené rozkazy?!

Kdo jmenoval a schválil neschopné ministry?! Možná, že tato situace, opakuji možná, probudí část obyvatelstva spíše než všechny EET a kontrolní hlášení dohromady.

Kromě básníka Gellnera nebyl nikdo zde jmenován a laskavý čtenář si jistě doplní vše potřebné jako v křížovce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…