Liška (SZ): Jsme státem ubytoven, pančovaného alkoholu a otrávených potravin

11.06.2013 8:54

V pondělí krátce po poledni proběhlo před Ministerstvem pro místní rozvoj shromáždění Platformy za sociální bydlení. Na shromáždení vystoupil Ondřej Liška, předseda SZ, a za Stranu zelených tuto iniciativu podpořil.

Liška (SZ): Jsme státem ubytoven, pančovaného alkoholu a otrávených potravin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Ondřej Liška ve svém vystoupení mimo jiné uvedl:

"Dostupnost bydlení se v Česku tiše stala problémem zcela nepřijatelných rozměrů. Lidí ohrožených ztrátou střechy nad hlavou přibývá. Stát nemá podporovat jen výstavbu, ale samu dostupnost bydlení. Česká republika nebude v budoucnu trpět nedostatkem bytů, problémem bude, že ti, co by v nich mohli bydlet, na to nebudou mít. Sociální bydlení se týká mladých rodin, seniorů, domácností, které se dostaly na čas do finančních potíží. Nějakým způsobem se může týkat každého z nás nebo našich blízkých."

"V Česku schází jasný zákonný rámec pro rozvoj dostupného bydlení. Namísto toho vláda plánuje výstavbu ubytoven, které problém neřeší, jen prohlubují. Jsme státem ubytoven, pančovaného alkoholu a otrávených potravin. To vše plyne z nedostatku dobrých pravidel. V takové situaci se vždy najde dostatek přizpůsobivých, kteří na tom na úkor všech vydělávají. Vláda by měla neprodleně zapojit všechny aktéry na poli bydlení a hledat s nimi řešení pro tento závažný a narůstající problém," dodal Ondřej Liška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině