Lochman (STAN): Po exhejtmance zůstal na kraji prázdný krám

12.08.2021 9:21 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k situaci v dopravě v Středočeském kraji

Lochman (STAN): Po exhejtmance zůstal na kraji prázdný krám
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Mnichova Hradiště Mgr. Ondřej Lochman, Ph.D. (Žijeme pro Hradiště)

Za čtyři roky navýšila (Jaroslava Pokorná Jermanová - pozn. red.) výdaje ve veřejné dopravě o 1,5 miliardy, z 2 na 3,5 miliardy Kč. Financování krajů navíc nezohledňuje nárůst obyvatel, jen ve Středních Čechách jde o 200 tisíc obyvatel za posledních 15 let navíc, to nám taky napomáhá. Příjmová stránka kraje se teď díky vládě ještě o miliardu snížila. A teď to hlavní: na jaře jsme žádali ministra Havlíčka o pomoc na dopravu Středočechů za výpadky příjmů během Covidu, nepomohl.

Omezení na lokálkách jsou proto výsledkem jednání ministra Havlíčka. Veřejnou dopravu v kraji tím zařízl a teď se po ní vozí. Místo jednání se Středočeským krajem jezdí na lokálkách, zástupce kraje nezve.

Když jsem ve čtvrtek zjistil, že se na rozpadlém nádraží v Mladé Boleslavi narychlo natírají lavičky a drhnou okna před Havlíčkovým příjezdem, vzal jsem si dovolenou, vyrazil na nádraží za ním. Prostě jsem si pro tu diskuzi přijel bez pozvání, když se s námi nikdo nechtěl bavit, a jako předseda krajského výboru dopravu, jako starosta jednoho ze středočeských ORPéček, situaci řešil. Můj zájem ale je, aby ty lokálky jezdily. Tady můžete vidět, jak to dopadlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce