Lodr (KDU-ČSL): Nesmí se snižovat prostředky do sociálních služeb

14.08.2018 6:32

Dnes je nějakou módou těch rádoby mocných, ale jistě od prezidentů Klause a Zemana často, že NNO je něco divného, neuchopitelného a skoro až obtěžujícího a nepotřebného.

Lodr (KDU-ČSL): Nesmí se snižovat prostředky do sociálních služeb
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Vážení přátelé,

je dnes nějakou módou těch rádoby mocných, ale jistě od prezidentů Klause a Zemana často, že NNO je něco divného, neuchopitelného a skoro až obtěžujícího a nepotřebného. Zpráva CHČR , UZS ČR a mnoha dalších NNO v oblasti sociálních služeb říkají jasně – plníme zde zásadně důležitou úlohu a není podporu tuto službu veřejnosti zostouzet.

Tito poskytovatelé plní roli veřejně a na základě vyjednaných podmínek platných pro všechny poskytovatele sociálních služeb a to ve veřejném definovaném zájmu. Za touto prací je nesmírně velké množství práce a osobního nasazení mnoha tisíců lidí, kteří pracují v nejvyšší odbornosti a se srdcem na dlani. I já jako prezident České rady sociálních služeb a ředitel Diecézní charity Plzeň beru tuto situaci jako vážnou a tento rozpor mezi veřejně konaným dobrem a názorem některých volených politiků v nejvyšších patrech odpovědnosti za ČR, nemůžeme přejít mlčením a tak prosím všechny, kterým to také není lhostejné o reakci a pomoc, aby se zdroje pro služby v sociálních službách, zdravotnictví, kultuře poskytovaných NNO nesnižovaly.

Přeji všem, aby prožívali tyto dny horka ve zdraví a společném konání dobra.

Ing. Jiří Lodr, ředitel DCH Plzeň
Prezident ČESKÉ RADY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích